Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her


Fredag 31. august 2001

Kl. 10.30
Arla-forsøg i Sverige: kun økologisk tykmælk
Den 17. september - samme dag, som Arla præsenterer sin konventionelle minimælk i Danmark - starter Arla i Sverige et forsøg med tykmælken A-fil kun i økologisk udgave. De økologiske  "spejlinger" af de mest solgte mejerivarer er en strategi, der ikke fører videre, siger Eva Blomqvist - projektmanager for økologiske produkter i Arla Food Division Sverige - til ØkoWeb Danmark. A-fil er valgt til forsøget, fordi tykmælkskøberne lægger vægt på sundhed og naturlighed - værdier, som også vejer tungt hos økologiske forbrugere. I første omgang prøver Arla i Örebro-området, hvor forbrugerne aftager to af de 16 millioner kilo A-fil, Arla sælger årligt. Hvis forsøget vil være faldet heldigt ud ved årsskiftet, vil det fortsætte til hele landet. Og går det også godt, kommer der måske flere rent økologiske produkter - eventuelt også den svenske minimælk (skummetmælk), som i dag slet ikke findes som økologisk i Sverige.

Torsdag 30. august 2001

Kl. 12.10
Arla overhalet indenom af lille nordjysk mejeri
Økologer beskylder Arla for at være for hurtige til at lancere en konventionel minimælk (se tidligere omtale), men måske er de snarere for sent ude. To uger før Arla er klar med sin version, smutter det lille Hirtshals Andelsmejeri i al ubemærkethed indenom og rykker allerede fra på tirsdag ind hos alle Føtex og Bilka-butikker med en konventionel 0,5 procents fedtholdig mælk. Hirtshals Andelsmejeri leverer nemlig gerne mælken under Dansk Supermarkeds eget label: Minimum, mens Arla i mange år har afvist at lade supermarkederne sælge deres mælk under egne mærker. Hvor Dansk Supermarked først byttede ØkoMælk ud med Arla, fordi "Arla er bedre til at produktudvikle økologien" - ja, så mener kæden nu at have fundet sig en bedre leverandør i Hirtshals. Kampen om pladsen på de danske mælkehylder handler ikke om moral - sådan som idealistiske økologer gerne ville - men om ren forretning. Nyheden bringes blandt andet i Berlingske Tidende.

Tirsdag 28. august 2001

Kl. 11.55
Tholstrup udbygger sin økologiske produktserie 
Tholstrup Cheese hopper ikke på fusionsbølgen, men tror på, at virksomheden har den rigtige størrelse til en nicheproduktion af fløde- og skimmeloste, skriver det seneste nummer af UgeNyt fra Mejeriforeningen. Trods skærpet konkurrence på hjemmemarkedet har mejeriet succes med sine økologiske produkter. Tholstrups Landsby Flødeost er eksempelvis dagens mest populære økologiske flødeost i Danmark. Selvom forbrugerne nøler med at købe andre økologiske mejeriprodukter end konsummælk, tror Tholstrup på, at vi europæere vil følge i hælene på de amerikanske forbrugere, der køber flere og flere økologiske produkter. Tholstrup oplever stigende efterspørgsel på økologisk ost fra det engelske og tyske marked.

Mandag 27. august 2001

Kl. 11.20
Forslag om naturpligt kan splitte økologerne 
Formanden for Landboforeningernes Økologiudvalg, Evald Vestergaard, beklager Landsforeningen Økologisk Jordbrugs forslag om at indføre støtteberettigede krav om såkaldt naturpligt og obligatoriske naturplaner (se artikel fredag). Han mener ikke, der er stor opbakning til forslaget i det økologiske bagland, og forudser derfor, at LØJs initiativ kan forårsage splittelse blandt økologerne.

- Vi skal have hjertet med i vores arbejde med naturen, i stedet for at bede om bureaukratiske metoder, siger Vestergaard i en pressemeddelelse. Han går dog ind for naturplaner og omtaler et endnu ikke afsluttet pilotprojekt, som han mener bør indgå i de samlede overvejelser.

Fredag 24. august 2001

LØJ-formand Knud Erik Sørensen
Knud Erik Sørensen

Kl. 12.40
Økologerne vil indføre naturpligt
Wilhjelmudvalget fremlagde i går sin rapport om fremtiden for dansk natur og giver ikke uventet landbruget en god del på puklen for at være faret så voldsomt frem, at flere hundrede dyre- og plantearter er på udryddelsens rand. Seks store nationalparker, 300 meter brede bufferzoner omkring sårbar natur og opretning af 100.000 hektar nye enge og overdrev er tre af de vigtigste løsningsudspil fra udvalget. I al kritikken giver rapporten samtidig ros til økologisk jordbrug for dets nuværende bidrag til miljø og biologisk mangfoldighed. Men også økologerne kan gøre meget mere, og det er de selv med på. I samarbejde med en række miljøorganisationer kom Landsforeningen Økologisk Jordbrug (LØJ) i går med et initiativ (pdf-format), som omfatter en ”naturpligt” på minimum fem procent af de økologiske bedrifters areal, foruden pligt til at lave naturplaner. Landmanden skal opfylde kravene for at kunne få økologistøtte.

- Arbejdet i Wilhjelmudvalget har gjort det klart for os, hvor mange arter der er afhængige af flere områder, hvor man ikke pløjer, og hvor naturen kan trives, siger LØJ-formand Knud Erik Sørensen i en pressemeddelelse. Læs eventuelt også dagens artikler i Berlingske Tidende, Information og Politiken.

Torsdag 23. august 2001

Arla Foods

Kl. 10.30
Vrede over Arlas nye uøkologiske minimælk
På baggrund af den økologiske minimælks stormende succes har Arla Foods besluttet - ikke ganske uventet - at lancere også en konventionel udgave den 17. september, oplyste Arla i går. Det har - heller ikke helt uforudsigeligt - oprørt de økologiske mælkeproducenter. I en artikel i Jyllandsposten i dag vurderer formanden for økoproducenterne, Carsten Sørensen, at den nye uøkologiske minimælk vil "trække tæppet væk under den økologiske". Han har ellers i rigt målt rost Arla for at lave et unikt økologisk produkt, men har nu svært ved at se, hvordan de økologiske leverandører kan bevare et godt tilhørsforhold til mejerigiganten - en svær situation, fordi de med Arlas meget dominerende position ikke har andre steder at gå hen. Arlas produktchef Karsten Jeppesen afviser kritikken og tror ikke på, at den konventionelle minimælk vil mindske salget af den økologiske.

Onsdag 22. august 2001

Soil Association

Kl. 11.45
Ny rapport om kunde-bondegårde
Den britiske øko-kontrolorganisation Soil Association, der arbejder meget for mere lokal afsætning af landbrugsvarer, udgiver i dag en ny rapport: "A Share in the Harvest" (En Andel i Høsten). Rapporten handler om, hvordan et forbrugerfællesskab omkring en gård kan blive til gensidig gavn - med garanti til landmanden for afsætning af hans produkter og med tryghed for forbrugeren, der får en bedre fornemmelse for, hvordan maden er blevet til. Rapporten giver praktiske eksempler på begrebet "Community Supported Agriculture" (CSA) - på dansk populært kaldet "kunde-bondefællesskab - og anviser forskellige muligheder for at fremme det. Om rapporten også omhandler en forbrugerejet model, som den Landbrugslauget er ved at etablere (se tidligere omtale), vides ikke - men en kopi af rapporten kan købes hos Soil Association fra i dag.

Tirsdag 21. august 2001

KRAVs logo

Kl. 12.10
Det går "kanonbra" for svenske KRAV
Svensk økologi har det rigtigt godt i øjeblikket, oplyser kontrolorganisationen KRAV. Omsætningen af KRAV-godkendt kød er øget med 30 procent i første halvår af 2001 hos forbrugerkooperativet KF, og hos supermarkedskæden Hemköp er salget af frugt og grønt steget fra en andel på 5,5 procent i 1999 til 15 procent i snit i år, endda op til 27 procent i enkelte butikker. Hemköp har satset målrettet på det økologiske sortiment, blandt andet ved at bruge varerne som blikfang og lægge dem mere indbydende frem i løsvægt.

KRAV oplyser også, at tilslutningen af nye økologiske avlere er væsentligt højere end tidligere antaget - nemlig 137 flere totalt set end sidste år. Det svarer til en stigning på 4,1 procent.

Kl. 10.45
Ritt presser på for offentlig øko-omlægning
Fra efteråret skal den mad, som en halv million danskere dagligt fortærer på plejehjem, hospitaler og i børnehaver, være økologisk, hvis det står til fødevareminister Ritt Bjerregaard, skriver Politiken i dag. Hun mødes i dag med amter og kommuner for at indgå en forpligtende aftale. En konference i februar om økologisk omlægning i det offentlige (se tidligere omtale) fik stor opbakning, men ingen særlig effekt. Også Økonomaforeningen mener, at kommunerne gør omlægning til økologisk mad vanskeligere, end det er. Ministeren lover de forandringsvillige både økonomisk og faglig støtte.

Mandag 20. august 2001

Kl. 12.15
...og endnu en hjemmeside for økologisk eksport
Økologisk Landscenters eksportafdeling har udviklet en ny hjemmeside - www.organic-denmark.com - med flere forskellige funktioner. Eksportkonsulenterne Tom Krog Nielsen og Jens Eybye Sørensen oplyser i en pressemeddelelse, at målet er at gøre siden til et dagligt værktøj for indkøbere og grossister i udlandet.
Kl. 11.30
Ny hjemmeside om økologisk mælk
Økologisk mælk udgør en fjerdedel af danskernes mælkeforbrug, men for den økologiske ost, smør og surmælk ligger markedsandelen kun mellem tre og syv procent. Det tal vil de økologiske mejerier prøve at hæve, og som tidligere omtalt går de derfor sammen med Mejeriforeningen og Økologisk Landscenter ud i en kampagne her i efteråret. Fra 3. september er der reklamespots på tv, og en ny hjemmeside - www.okologik.dk - er klar allerede nu. Siden byder på mange faktuelle oplysninger - herunder en komplet liste over alle de danske, økologiske mejeriprodukter, som fås i dag.

Fredag 17. august 2001

brinkholm.jpg (7773 bytes)
Brinkholm

Kl. 11.50
Slutspurt for Landbrugslauget
Landbrugslauget har fået godt tre uger mere frem til sin generalforsamling 23. september til at realisere landets første forbrugerejede øko-landbrug (se tidligere omtale) af nuværende gårdejer Anders Poulsen, oplyser projektmedarbejer Tina Unger. Lauget har solgt 265 andele, og yderligere godt 100 forhåndstilmeldinger er blevet bekræftet. Alt andet er faldet på plads: Aftaler om gården Brinkholm, driftsbudget, markplaner og ansættelse af et par landmænd, så for at nå de i alt 500 andele har lauget bedt alle andelshavere arbejde aktivt for at finde de sidste. Eventuelt kan man købe mere end én andel, siger Tina Unger, der selv har tegnet sig for de maksimale fem. Lauget kan blandt andet findes på Rådhuspladsen i København 2. september, hvor de til arrangementet Vegetarisme & Sundhed er blevet tilbudt en stadeplads.

Torsdag 16. august 2001

Kl. 12.55
Myter og sandhed om økologi
Soil Association, Storbritanniens førende økoorgan, har netop offentliggjort en ny rapport med titlen "Myth and Reality". Værket stiller skarpt på myter og realiteter om økologien og påviser blandt meget andet, at økologiske fødevarer er sundere end de konventionelle.

- Misvisende og fejlagtige udsagn mod økologiske fødevarer opstår ikke ud af den blå luft. Mange af økologiens kritikere har simpelthen en kontant interesse i at skade forbrugernes tillid, og derfor håber vi med vores rapport at hjælpe journalister og andre til at finde vej gennem myterne til sandheden om økologien, siger organisationens informationschef Adrian Long i en pressemeddelelse. Den 32 sider lange rapport ligger på nettet i pdf-format.

kjartan-poulsen.jpg (5112 bytes)
Kjartan Poulsen

Kl. 10.50
Økomælk finder nye kunder
Med fokus på Midt-, Vest- og Østjylland arbejder mejeriet ØkoMælk stærkt på at finde nye kunder til al den mælk, som fra oktober ikke længere skal leveres til Dansk Supermarked, der som tidligere omtalt skifter til Arla Foods. Konsulent Kjartan Poulsen siger til ØkoWeb Danmark, at Vejen-mejeriet forhandler med flere, både kæder og enkeltbutikker, og at de mange positive tilbagemeldinger lover godt for fremtiden. Onsdag i sidste uge begyndte mejeriet at levere mælk til Kvickly i Vejen, i går til Kvickly i Silkeborg - en af landets bedst sælgende økobutikker - og i næste uge starter salget hos endnu en FDB-butik i området. Mejeriet forhandler også med to importører i USA, og har nyligt ansat en agent til at varetage kontakten med de tyske kæder, hvoraf en del allerede har vist stor interesse. Kjartan Poulsen forudser et barsk efterår med mandag den 1. oktober som dag ét, men tror også, at fortjenesten af sliddet vil kunne mærkes næste år .

Tirsdag 14. august 2001

Kl. 15.20
Virksomheden Hanegal fortsætter
Rygtet om Hanegals snarlige død er overdrevet. Det understreger direktøren for Hanegal, Ulrich Kern-Hansen. Også her på siden har Ritzau-historien om Hanegals lukning været beskrevet. Men det er væsentligt at bemærke, at kampen om byggetilladelser kun står om det oprindelige slagteanlæg i Voel. Ifølge en meddelelse fra Hanegal er den værste risiko, at Hanegal inden for det næste år skal finde et nyt slagtested som erstatning for containerbyggeriet i Voel. Hovedparten af pølseproduktionen foregår allerede i Haderslev. Berlingske Tidende har i dag to artikler om Hanegal. Èn som nærmest er et portræt af virksomheden, og én, der beskriver den aktuelle byggesag. I den sidste artikel betegner Ulrich Kern-Hansen selv sit slagteri som "grimt ad helvede til". Han understreger dog samtidig, at det kun kan ses fra luften og fra Jyllands-Ringen.
Kl. 12.55
Økologerne vil have separate foderanlæg
Mens foderbranchen siger, at skrappe regler om at holde gensplejsninger helt ude af det økologiske foder går ud over priserne og dermed forbrugerne, insisterer formanden for Landsforeningen Økologisk Jordbrug, Knud Erik Sørensen og formanden for Økologisk Landscenter, Henrik Refsgaard, i et brev til Ritt Bjerregaard på, at ansvaret – også det økonomiske – skal placeres hos producenterne af de gensplejsede afgrøder. Det skriver Information i dag. Økologerne ser frem til et EU-påbud om separate anlæg til produktion af økologisk foder – og vil også have produkterne helt adskilt under transporten. De støtter desuden et forslag om, at kontrolresultaterne i fremtiden offentliggøres med navns nævnelse, så virksomhederne ved, de mister kunder, hvis ikke adskillelsen er i orden.
Kl. 10.25
Grovvareselskaber: Gensplejsningen kan ikke holdes ude
Som et forsøg på at stoppe GMO i de økologiske foderblandinger har de danske grovvarevirksomheder i fællesskab besluttet at screene alle mistænkelige varer for gensplejset indhold. Det gælder især soya og majs, og det kan også ventes indført på raps, når de gensplejsede versioner bliver udbredt. Screeningen har allerede givet anledning til, at varepartier er blevet afvist. Men ifølge Søren Nilausen fra DLG Økologi er det nødvendigt med en bagatelgrænse, hvis screeningen skal kunne bruges. Derfor vil selskaberne stadig ikke skrive foderkontrakter, før de har fået en bagatelgrænse af fødevareministeren. Grovvareselskaberne er enige om, at den skal være over 0,1, men mindre end den konventionelle "mærkningsgrænse" på 1,0 procent.

- Vi kan simpelthen ikke få nogen leverandører til at garantere et indhold på under 0,1 procent GMO. Ingen tør garantere mindre. Og den dag den gensplejsede hvede indføres i Danmark, vil ikke engang et rent økologisk foderanlæg kunne holdes helt fri. Støvet blæser jo direkte ind over anlægget fra de nærliggende marker, siger Søren Nilausen.

Mandag 13. august 2001

Kl. 15.00
GMO-risiko stopper alle foderkontrakter
En række grovvarevirksomheder har stoppet al kontraktskrivning om økologisk foder på grund af sagen om indhold af gensplejsede produkter (GMO) i økologisk foder (se Fødevareministeriets pressemeddelelse 30. juli). Ifølge Søren Nilausen fra DLG Økologi tør virksomhederne simpelthen ikke tegne kontrakter, før der er klarere retningslinier. Herudover hævder en af de ramte virksomheder, at der er en fejl i målingerne. Målingen viste, at en økologisk foderblanding indeholdt en andel af 100 procent GMO-varer. Det viser sig nu, at det sandsynligvis ikke er korrekt. Rasmus Kjeldahl fra Plantedirektoratet bekræfter over for ØkoWeb'en, at der sandsynligvis er sket en misforståelse, så prøven er taget af en konventionel container i stedet for en økologisk. Ifølge DR Online er prøven taget på virksomheden J.P. Møller. Ifølge Rasmus Kjeldahl ændrer sagen dog ikke ved det samlede billede, hvor syv øvrige af ialt 48 prøver også viste et indhold af GMO på over én procent. I flere af tilfældene var der tale om et indhold med tocifrede procenttal. Ialt viste 42 procent af prøverne indhold af GMO.

En række virksomheder i grovvarebranchen har sendt et brev til Fødevareministeriet, hvor de opfordrer til, at der indføres en bagatelgrænse for indhold af GMO også i økologisk foder. En del af GMO-indholdet skyldes, at der sker forurening af GMO-holdige fodermidler fra konventionelle blandinger til de økologiske også under transporten. Herudover kræver virksomhederne en procedure for prøveudtagningen og offentliggørelsen af resultaterne. De mener, det er misvisende at skrive, at der for eksempel er 20 procent GMO i en prøve, når der kun er tale om 20 procent af soyaindholdet, der udgør nogle få procent af hele blandingen. Søren Nilausen fra DLG Økologi siger, at der i branchen er enighed om, at der bør være en bagatelgrænse på mindst 0,1 procent, fordi det ellers vil være umuligt at købe fodermidler ind fra udlandet. Der er dog også enighed om, at bagatelgrænsen skal være lavere end den grænse på én procent, som i den konventionelle fødevarebranche udløser et krav om GMO-mærkning.

Kl. 11.40
Hanegal trues af lukning
Danmarks eneste helt økologiske slagteri, Hanegal ved Silkeborg, er i fare for at lukke - ikke på grund af manglende efterspørgsel, men fordi slagteriet har udvidet flere gange uden tilladelse, fra 120 til nu 490 kvadratmeter. Direktør Ulrich Kern-Hansen siger til Østjyllands Radio, at han gjorde det efter krav fra veterinær- og fødevaremyndighederne om særlige rum til destruktion og til rengøringsmidler. Han indrømmer, at han aldrig nåede at søge tilladelse til byggerierne. Amtets krav om at føre slagteriet tilbage til det, der er lovligt, vil føre til lukning, siger Kern-Hansen, der håber, at amtpolitikerne vil besøge slagteriet for at se forholdene og så overveje deres beslutning igen.

Torsdag 9. august 2001

Kl. 13.25
Næsten lige så mange høstmarkeder i år
På trods af truslen om mund- og klovsyge m.m. er der i år næsten samme antal økologiske gårde, som åbner deres døre ved årets høstmarked som sidste år. I alt er der 133 høstmarkedsværter mod sidste år 135 værter. Der er dog ændringer i sammensætningen, idet en del husdyrproducenter har valgt at springe deltagelsen over på grund af frygt for mund- og klovsyge. Sidste år var de sjællandske markeder ved at drukne i regn. Alligevel deltog op imod 45.000 mennesker i høstmarkederne.

Tirsdag 7. august 2001

Kl. 11.35
Schweiz fører på ambitionerne
Ind i mellem får man fornemmelsen af, at de europæiske lande holder en løbende auktion over det højeste ambitionsniveau for økologisk omlægning. Først var det 5 procent, senere 10 procent og senest kom svenskerne med ambitioner om 20 procents omlægning. Ritt Bjerregaard har forlængst meddelt, at hun ikke længere vil komme med konkrete bud i den auktion. Men hendes schweiziske kolleger er ikke så pivede. I det seneste nummer af Newsletter on Organic Seeds oplyses, at landbrugsudvalget for det schweiziske socialdemokrati nu kræver 40 procents omlægning til økologisk landbrug inden år 2007. Det må vist siges at være den foreløbige Europarekord. Schweiz har i dag omlagt otte procent af sit landbrugsareal til økologisk dyrkning.

Mandag 6. august 2001

Minimælk til skolebrug
Den nye minimælk
til skolebrug

Kl. 14.25
Første skoledag: 39 procent drikker økologisk
Dagen i dag er ikke blot første skoledag for mange børn. Det er også første skoledag for Minimælken. Og også i skolerne vinder den frem. De første opgørelser fra Mejeriernes Skolemælksordning viser, at 15 procent af skolebørnene har bestilt den økologiske Minimælk til deres frokost. Det gør minimælken til den næstmest solgte mælk efter konventionel letmælk. Ifølge en pressemeddelelse fra Arla Foods er det især letmælksdrikkere, som er skiftet til minimælk. Derfor er letmælkens markedsandel faldet fra 51 til 41 procent. 39 procent af skoleeleverne drikker nu økologisk mælk. Det er dog ikke præcise tal, idet nogle skoleelever først tilmelder sig i løbet af august. Det er ikke kun i skolerne, at den lille minimælk (en kvart liter) i dag lanceres. Den kan nu også købes i butikkerne.

Kl. 11.30
"Eggs and I" - historien om dit spejlæg
Det kan vel ikke vare længe, før æggebakkerne udstyres med en digitalskærm med tv-udsendelser direkte fra producentens soveværelse. Nu er også Danæg kommet længere mod målet og har oprettet informationssider om hver enkelt økologiske ægproducent. På hjemmesiden Eggsite.dk kan man Tjekke sit øko æg og få oplysning om hver enkelt ægproducent. Beskrivelserne er dog ret kortfattede sammenlignet med de færre, men mere fortællende sider, som Dueholm lancerede i forrige uge.

Fredag 3. august 2001

Kl. 14.15
Flere markvandringer i næste uge
Både fra Årslev og Rugballegaard er der kommet opfordringer til at gøre ekstra opmærksom på nogle markvandringer i næste uge. Den ene handler om frugt og foregår på torsdag på Forskningscenter Årslev på Fyn. Her er programmet rykket en time frem. Den anden markvandring handler om økologisk mælkeproduktion og foregår på Rugballegaard ved Horsens allerede på tirsdag. Der ikke krav om tilmelding, så beslutningen om at deltage kan man jo lade afhænge af høstvejret. Se yderligere oplysninger på kalenderen.

Torsdag 2. august 2001

Kl. 11.45
Fiskeriforening stopper samarbejde med økologer
Fiskere har ry for at være mere temperamentsfulde end landmænd. Dagens nyhed afkræfter ikke denne myte. Flere aviser - herunder Jyllands-Posten - skriver, at Danmarks Fiskeriforening nu afbryder alt samarbejde med de to økologiske foreninger Landsforeningen Levende Hav og Fiskernes Økologiske Netværk (FØN).  Aktive medlemmer i foreningen tvinges nu til at vælge, hvor de vil være medlem. Formanden for fiskeriforeningen, Bent Rulle, oplyser til Ritzaus Bureau, at foreningen end ikke vil møde op til udvalgsmøder arrangeret af Fødevareministeriet, hvis de økologiske foreninger indbydes. Årsagen er blandt andet, at de kalder dele af det danske fiskerierhverv for "brutalt".

Fiskeriforeningens politik står i grel modsætning til landbrugsorganisationernes politik på det økologiske område. Her opfordres økologer nærmest til dobbelt medlemskab af både konventionelle og økologiske organisationer, og Økologisk Landscenter er endda optaget som medlem af Landbrugsraadet. Hvis målet er at holde den alternative trussel på et passende niveau, må taktikken siges at være lykkedes. Under "samarbejdspolitikken" er organisationsprocenten i Landsforeningen Økologisk Jordbrug (LØJ) faldet fra over 80 procent til nu under 20 procent af økologerne.

ØkoMælk A/S
31. august
* Økologien går stadig mere online. Key2nature er en ny internetbutik med over 1200 økologiske produkter.

30. august
* Smågrise falder igen
Noteringerne
* Russisk økoforening søger leverandører
Udlandskontakter
* Wrap-baller sælges
* Shii-take svampe sælges
Rubrikannoncerne

28. august
* New Zealandsk firma søger grape juice koncentrat, blommer, oliven, tomatpuré mm
Udlandskontakter
* Vegetarisk spiseklub søger medlemmer
Rubrikannoncerne

27. august
* Æbler købes
Rubrikannoncerne

24. august
* Uændret notering for smågrise
Noteringerne
* Kartofler og løg sælges
Rubrikannoncerne

23. august
* Græskar, asier & grønsager sælges
* Fodertruck købes
Rubrikannoncerne

21. august
* Foderhæk sælges
* Rajgræs og Thimote halm sælges
Rubrikannoncerne

20. august
* Korn sælges
* Omlægningskorn sælges
* Bolig søges i landsby
Rubrikannoncerne

17. august
* Smågrise falder 7 kr.
Noteringerne
* Ponyhoppe og hingsteføl sælges
Rubrikannoncerne

16. august
* Havre sælges
* Byg/ært-høst sælges
Rubrikannoncerne

15. august
* Slagtesvin stiger til 4 kr. pr. kg
Noteringerne
* Aloe vera, patchouli og urter fra Indien
Udlandskontakter
* Foldtyr sælges
* Juletræer sælges
* Gås til Mortensaften eller jul
Rubrikannoncerne

11. august
* Grøntpiller sælges
* Kløvergræs ensilage sælges
* Frugt og grønt søges
* Tritikale hvidkløver halm sælges
* Simmentalerkvæg sælges
* Wrapballer med græs sælges
Rubrikannoncerne

9. august
* Omlægningskorn købes
* Hø småballer sælges
Rubrikannoncerne

6. august
* Formidling af korn, foder, såsæd mellem landmænd
* Ford-traktor og andre maskiner sælges
Rubrikannoncerne

6. august
* Medejer til midtjysk gård søges
* Samarbejde salg v Odense søges
Rubrikannoncerne

3. august
* Kløvergræs ensilage sælges
* Omlægningshø og helsæd sælges
Rubrikannoncerne
* Smågrisenoteringen faldet med 2 kroner
Noteringerne