ØkoWeb Danmark

Nyt fra den økologiske verden

På dansk:

Øko-nyt

Markedsplads

Links

In English:

Eco-news

Marketplace

 

Lene Stentoft
Marketingschef
Lene Stentoft

Pressemeddelelse fra Økologiske Landscenter

27. juli 2001

Økokaravanen ruller
Tirsdag den 31. juli starter et nyt fremstød for at øge afsætningen af økologiske fødevarer i SuperBrugsen, Birkerød og SuperBrugsen Budolfi i Aalborg. Bag initiativet står FDB, de økologiske leverandører og Økologisk Landscenter, der er en del af Økologiens Hus.

På sin vej igennem SuperBrugsens 71 økobutikker kommer Økokaravanen forbrugerne i møde med information om økologien og smagsprøver på nogle af de mange produkter, der i dag fås i økologisk kvalitet.

Til gengæld håber den økologiske branche på, at forbrugerne vil komme med deres ideer og ønsker til fremtidens økologiske produktsortiment.

"For os er Økokaravanen nemlig i høj grad et oplæg til dialog med forbrugerne, og vi håber, at rigtigt mange vil besøge Økokaravanen, når den kommer rundt i landet, og få en snak med en af de økologiske landmænd, der vil være til stede" udtaler Lene Stentoft, marketingchef i Økologiens Hus.

"Den økologiske branche skal blive endnu bedre til at matche markedet i et samfund, der er under stadig forandring. Moderne livsstil medfører for eksemepel et behov for convenience food. Det vil vi også lave, men i den økologiske kvalitet", understreger Lene Stentoft.

"Vi betragter Økokaravanen som startskuddet på næste boom i afsætningen af økologiske fødevarer på det danske marked", fortsætter Lene Stentoft.

"På baggrund af talrige analyser ved vi, at forbrugerne er interesserede i at få flere økologiske fødevarer, men at der dels mangler konkret viden om økologien, dels at produkterne ikke er hverken synlige i butikkerne eller tilgængelige i tilstrækkeligt omfang. Vi har derfor planlagt en række tiltag, som i den kommende tid vil rette op på disse forhold.

De økologiske produkter skal være dér, hvor forbrugerne foretager deres indkøb - nemlig i supermarkedskæderne. Det har derfor været oplagt for os at indgå i samarbejdet med FDB om projektet Økokaravanen".

Yderligere oplysninger: Lene Stentoft, Økologiens Hus,
tlf. 87 32 27 15, mobil: 29 43 75 50