ØkoWeb Danmark

Nyt fra den økologiske verden

På dansk:

Øko-nyt

Markedsplads

Links

In English:

Eco-news

Marketplace

 

Pressemeddelelse fra ØkoMælk

1. oktober 2001

Monopol på mælken

I dag kan man høre i nyhederne, at apotekernes monopol på handel med medicin er blevet brudt, så mange forskellige forretninger i dag kan sælge håndkøbsmedicin.

I dag er også en dag, hvor et andet monopol har sejret; og det er monopolet på det mest købte dagligvareprodukt i Danmark - mælken. Det er i dag nemlig første dag i landets historie, hvor forbrugerne på landsplan ikke har mulighed for at vælge, fra hvilket mejeriselskab deres drikkemælk skal komme. ØkoMælk Vejen er, som det sidste mejeri, ud over Arla Foods, i dag røget ud som drikkemælksleverandør til en landsdækkende kæde (Dansk Supermarked).

Det er en trist ting for os i ØkoMælk, da vi jo gerne ville stå side om side med den anden mælk i kæderne, fordi vi er overbeviste om, at alle de tiltag, vi gør, for at gøre vores mælk til den bedste (skånsom mælkebehandling, urter i græsmarkerne, dyrevelfærd med mere), ville få mange forbrugere til at vælge vores mælk på grund af bedre smag og kvallitet. Vi må desværre bare erkende, at vi bliver holdt ude af et specielt detailhandels-kæde-rabat-system, og at forbrugerne er frataget deres valgmulighed. Det eneste, der har sejret, er monopolet på det danske fødevaremarked.

Bjarne Larsen - formand for ØkoMælk a/s, Vejen.