ØkoWeb DanmarkMichael Borgen
Af Michael Borgen
redaktør

Hvorfor har ØkoWeb ligget stille?
ØkoWeb Danmark har været et personligt projekt. Et forsøg på at gøre en lille forskel i verden.

Efter grundlæggelsen i 1995 blev den stadigt mere udbygget og populær. Jeg redigerede den i mit kontor i Økologiens Hus, og det var spændende at gøre web'en større og bedre. I 1999 flyttede de økologiske organisationer imidlertid til større forhold, mens jeg - som "kommerciel" virksomhed - fik forbud mod at flytte med ind i de statsstøttede lokaler.

Jeg blev alene professionelt samtidig med, at min private familie blev splittet.

Jeg fortsatte dog alene, og det tog mig tid - for lang tid - at erkende, at jeg menneskeligt ikke kunne holde til at være alene både professionelt og privat. Én dag i efteråret 2001 tvang jeg mig selv til at svare på det kritiske spørgsmål:

Hvem skal overleve? ØkoWeb'en eller du selv?

Jeg valgte mig selv og søgte i stedet lønnet arbejde som informationsmedarbejder ved Hanegal.

Jeg havde imidlertid opbygget et stort net af kontakter. Mails, bestillinger og annoncer strømmede fortsat dagligt ind, og det var umuligt for mig at sortere i relevansen. Derfor endte det med, at jeg blot "trak stikket ud". Jeg tømte ikke mail'en og fornyede ikke internet-siderne. Jeg koncentrede mig i stedet om at passe mit nye arbejde - og mine børn.

Og ØkoWeb'en lå stille hen.

Jeg er ked af at have skuffet hundredevis af mennesker, som dagligt besøgte ØkoWeb'en, men jeg håber, I forstår, at man nogle gange er nødsaget til at træffe drastiske beslutninger i sit liv. Takket være min beslutning, er jeg i dag lykkelig gift og har mod på nye opgaver. Derfor kan jeg trods alt ikke fortryde beslutningen.

Men sandt at sige, ved jeg ikke, hvad der nu skal ske med ØkoWeb'en.

Den modtager stadig mange besøg, så det er synd at lukke helt. Omvendt har jeg ikke de økonomiske ressourcer til at drive den videre i samme stil som før. Forslag er velkomne.

Venlig hilsen

Michael Borgen
Lystruplund 14
8520 Lystrup
tlf. 86 12 77 66

2. september 2003

Gå videre til ØkoWeb's forside