Almanak.dk

Lomme-almanakken

Sådan gør du:

 1. Hent kalendersiderne. De ligger i PDF-format, som er lige til at printe ud.
   
 2. Print siderne ud. Kun på den ene side af papiret.
   
 3. Skær - eller klip - siderne over over i fire lige store stykker (A6-størrelse). Lad siderne ligge i bunker, som PRÆCIS svarer til den placering, de havde, da de blev printet ud.
   
 4. Du har nu fire bunker. Læg dem ovenpå hinanden i rækkefølge med bunke 1 øverst og bunke 4 nederst.
   
 5. Du har nu hele kalenderen samlet. Sæt den i ringbind eller bind den ind efter behov.
 

Bunke 1

Bunke 2

Bunke 3

Bunke 4

 

Indbinding
Man kan indbinde sin lommekalender på flere måde. Den enkleste er at give den spiralryg med en indbindingsmaskine af den type som de fleste skoler og kontorer har til at indbinde rapporter o.lign. Indbind den færdige kalender i den ene ende af spiralen. Når kalenderen sidder korrekt, klippes resten af spiralen af. Den anden halvdel kan derefter benyttes til en endnu en kalender.

En anden mulighed er at hulle siderne i venstre side af papiret og indsætte dem i et lille A6 ringbind.

Kan man ikke skaffe et A6-ringbind kan man også blot sikke en almindelig køkkenklips igennem hullerne eller binde en stor mellem hullerne og derved holde siderne sammen. Det ser lidt primitivt ud, men det fungerer.

Tips:
En særlig fordel ved denne kalender er, at at du altid kan udvide den med nye sider. Har du brug for ekstra sider til noter, tager du blot nogle stykker A4-papir, deler dem i fire stykker og huller dem. Så passer de sammen med kalederen, og de kan sættes ind over alt i kalenderen, hvor det passer dig.