Andre artikler

Nyheder

In English:
Eco-news
Marketplace

Se også:
Abstracts
fra IFOAM's
konfence i
København

Australien dyrker over 40%
af verdens økologiske areal

Gunnar-rundgren.jpg (4189 bytes)
IFOAM's præsident
Gunnar Rundgren

Med over 11 millioner hektar er Australien det arealmæssigt vigtigste økologiske land i verden. De 2.170 australske økologiske landmænd dyrker 42,7 procent af verdens samlede økologiske areal. Der var derfor god grund til, at den internationale økologiske organisation IFOAM havde valgt at lægge sin verdenskongres netop dér.

Præsidenten for IFOAM, Gunnar Rundgren, nævnte i sin åbningstale, at hans hjemland, Sverige, er tæt på at nå målet om 20 procent omlagt areal i 2005. Den seneste opgørelse viser, at 19 procent af Sveriges landbrug nu er lagt om til økologisk drift. Gunnar Rundgren fremhævede desuden nyligt offentliggjorte forskningsresultater fra Cornell University, som viser, at økologisk dyrkning af majs og soyabønner er mere rentabel end konventionel dyrkning, når der tages hensyn til miljø- og ressourceomkostningerne.

IFOAM's verdenskongres afsluttedes fredag med vedtagelsen af Adelaide Deklarationen, hvor regeringer verden over opfordres til at investere mere i udvikling af økologisk jordbrug.

Kongressen havde deltagelse af omkring 1000 delegater fra 72 lande. Som en del af arrangementet blev også holdt en konference om økologisk vinproduktion, og en videnskabelig økologisk konference, arrangeret med støtte af den internationale økologiske forskningsorganisation, ISOFAR.

Efter afslutningen af de mange konferencer og kongresser havde nogle af delegaterne stadig kræfter til lørdag at indlede IFOAM's generalforsamling. Generalforsamlingen sluttede i dag, søndag

Lagt på nettet d. 24. sept. 2005