Andre artikler

Nyheder

In English:
Eco-news
Marketplace

 

Økologi på lange bare ben
6. okt. 2005

Økologisk missAt sex, mad og økologi hænger sammen er ikke nogen ny påstand.  ØkoWeb'ens redaktør har endda tidligere i artiklen Elsk naturen argumenteret netop for det synspunkt.

Alligevel har Ekstra Bladet måske nok strammet synspynktet en anelse i dag.

Bladet har på deres hjemmeside et "Galleri" - normalt en serie billeder fra en spektakulær begivenhed på kloden. I dag er titlen: Økologiske miss'er ved poolen. Billedserien viser de 80 deltagende piger ved årets Miss Earth konkurrence i Manila. Bortset fra at deres naturskabte dyder fremstår ganske tydeligt, fremgår det ikke klart, hvori det økologiske element består.

Måske Ekstra Bladet har været lidt hurtig i engelsk-oversættelsen og troet, at det var deltagerne i en Miss Soil konkurrence? Med tilladelse fra Ekstra Bladets redaktion opretter vi til interesserede et såkaldt dybt Link til de "økologiske" yndigheder.

Læsere som ønsker at viderebringe skæve og uortodokse synspunkter på økologi - herunder sammenhængen mellem det kønslige og det økologiske - er iøvrigt meget velkomne til at henvende sig til redaktionen. På websiten Abaca, bringer vi historier og links til sider, som hverken behøver være dokumenterede eller korrekte - men som bidrager til at udvide det økologiske perspektiv, så det kan rummer andet end markedsandele, nitratudvaskning og EU-tilskud.

Det er dog ingen hindring, hvis relevansen af historierne på Abaca er lidt mere tydelig, end den var på Ekstra Bladet i dag.