Andre artikler

Nyheder

In English:
Eco-news
Marketplace

 

 

Ny formand for Dansk Landbrugs Økologiudvalg:
Vi skal markere klare synspunkter

28. okt. 2005


Gert Holst Hansen

- Vi skal give økologerne et talerør gennem det netværk, som vi har.

Sådan siger, Gert Holst Hansen, som onsdag overtog formandstolen i Dansk Landbrugs Økologiudvalg, og dermed er repræsentant for hovedparten af de danske økologiske landmænd.

Han lægger vægt på, at økologerne skal markere sig med klare synspunkter. Allerede umiddelbart efter formandsvalget viste han det i praksis, da han sendte et åbent brev til Arla med en opfordring til på livstid at udelukke den sønderjyske mælkeproducent, som har erkendt medicinmisbrug på sin bedrift.

Formanden lægger dog ikke kun vægt på klare holdninger. Han anser det for lige så vigtigt at fastholde samarbejdet med andre landmænd.

- Overfor andre landmænd har vi den fordel, at vi ikke er en farlig fjende, som kommer udefra. Vi er selv en del af landbruget, og vi skal bruge netværket, når vi ønsker vores synspunkter ført frem. For eksempel skal vi have nogle diskussioner med Dansk Landbrugs formand om høringssvar og om hvilke synspunkter, vi lægger vægt på i den nye finanslov, siger han

Gert Holst Hansen vil arbejde for, at økologiudvalget udelukkende bliver et forum for økologiske spørgsmål. Det er vigtigt mål at samle de økologisk interesserede uanset, om de oprindelig havde deres rødder i den ene eller den anden landbrugsorganisation. Derfor erklærede han straks efter formandsvalget, at han sammen med næstformanden Johannes Nebel vil tage på turné rundt i landet for at bidrage til debat og skitsere, hvilke synspunkter der samler økologerne.

Gert Holst Hansen er 46 år og uddannet agronom. Han har tidligere arbejdet som konsulent og var indtil for halvandet år siden økologisk mælkeproducent. Da Arla satte mælkeprisen ned, besluttede han at sætte sine jersey-køer ud og opdrætter nu knap 150 kvier og har herudover omkring 90 stude på sin gård.