Bestil Defu
Økologisk Hundefoder
i
GaardbutikkenDirekteNyt foder på hylderne
Godt nyt for økologisk
bevidste hunde og katte

5. juli 2006
I forhold til det udbud vi mennesker har, er der ikke meget at vælge imellem, for økologiske kæledyr. Flere gange er det i større eller mindre omfang forsøgt at lancere økologisk foder til katte og hunde, men det har ofte været små pakker specialfoder, som ikke er realistisk, hvis man har en stor sulten hund.

Nogle økologiske kødfirmaer også solgt maver eller andre kødrester som hundemad - men kun på forespørgsel, og generelt har foder til hunde og katte aldrig fået den fokus som mad til mennesker har.

BeagleMere velassorterede helsekostbutikker har i nogle år handlet med tørfoderet Yarrah, men det var først i sidste uge, at økologisk tørfoder kom ud til en række større dyrehandlere. Det skete, at da kæden Maxi Zoo lancerede en hel serie økologisk foder fra det tyske firma Defu.

Det nye tørfoder leveres i op til 15 kilos sække og findes både til valpe og voksne hunde. Der er også kattefoder - både til killinger og voksne katte.

Selv om foderet er lidt dyrere end konventionelt foder, er merprisen ikke skræmmende. Maxi Zoo sælger 12,5 kg for 379 kr (svarende til 30,32 kr./kg) - og endda endnu billigere i introduktionsperioden.

Økologisk hundefoder og kattefoder er dog ikke generelt en nyhed i Danmark. Rømer Produkt, som står bag Ørbæk Bryggeri og en række andre økologiske produkter, har i en årrække impoteret produktet Yarrah, som også er et tørfoder til hunde og katte.

Lige som Defu er også dette tørfoder baseret på fjerkrækød og majs. Rømer har dog også en vegetarisk version. Produktet har i flere år været solgt gennem helsekostbutikker, men det har ikke været udbredt andre steder.

Det findes i pakker op til 10 kg. Der findes ganske vist en 15 kg pakke fra samme firma, men den er endnu ikke 100 procents økologisk.