Oversigt:
Økologisk kød til salg

Økologiske Slagterbutikker

- i hele landet


Økologisk kød

Trods mangel på økologisk kød:
To økologiske slagtere i Århus

11. september 2006
Gårdbutikken, Jacob Dan Nielsen
Jacob Dan Nielsen i
Gårdbutikkens genåbnede slagterafdeling

Århus er på vej til at overhale hovedstaden, når det gælder økologiske slagterbutikker.

Den hidtil eneste økologiske slagterbutik - Gårdbutikken  genåbnede i sidste uge ovenpå en konkurs. Samtidig er slagterbutikken Slagter-Riget gået helt over til økologisk svinekød og arbejder på at blive endnu mere økologisk.

Peter Van har tidligere været ansat i Gårdbutikken Kolding men er nu mester i Slagter-Riget i Århus. For et par uger skiftede han butikkens flæskesteg og alt andet konventionelt svinekød ud med økologisk svinekød.

Slagterbutikken Slager-Riget i Århus
Koteletter og andet svinekød er økologisk i Slagter-Riget, og slagtermesteren håber, at også oksekød og lammekød snart vil være økologisk

Hans mål er, at også oksekødet skal være økologisk, men han har endnu ikke fundet sikker levering af kød i den kvalitet han ønsker. Han har også problemer med at skaffe økologisk lammekød.

- Det går ikke, at kunderne spørger efter højreb eller lammekølle, og jeg så ikke har det, siger Peter Van til ØkoWeb.

Slagtermesteren arbejder dog fortsat på at mest muligt kød - også pålæg og pølser - skal være økologisk. Allerede i dag producerer han svinekødsprodukterne efter de økologiske regler.

- Men jeg er ikke fanatisk. Hvis jeg finder nogle lækre uøkologiske produkter, som mine kunder kan lide, så vil jeg have dem i butikken, understreger slagter Van.

Slagter-Riget ligger ved Sct. Pauls Kirke i den århusianske delikatesse-gade Bruunsgade, hvor også Emmerys og flere andre mad-butikker i luksus-klassen ligger.


Bemærk: Denne artikel er skrevet i september 2006. Siden har slagterbutikken Slagterriget besluttet at stoppe med salg af økologisk svinekød. Se Oversigten over nuværende økologiske slagtere i Århus.