Poul Pedersen drikker mælk
Thises chef bryder sig ikke om mælk
- men ved koens afsløring måtte han for pressens skyld drikke et glas

Økologisk genbrugs-kunst:
Danmarks tungeste ko
opstilles ved Thise Mejeri

23. maj 2007Thises nye ko er fire meter høj, 5½ meter lang og har en vægt på 6½ tons

Thise Mejeri er især blevet kendt for at sælge mælk fra den mindste malkeko - jersey-koen. Men i fremtiden vil Thise blive mindst lige så kendt for at have Danmarks største ko.

Efter lang tids svejsning præsenterede kunstneren Bernhard Lipsøe i går Danmarks største ko. Koen er  fremstillet af affaldsjern og skal i fremtiden stå som vartegn foran Thise Mejeri i Salling. Offentliggørelsen skete dog i København. og for at akklimatisere den til sit fremtidige provinsielle liv, vil den i pinsen blive udstillet foran Skive Kunstmuseum og senere på Posttorvet i Skive, inden den bliver kørt det sidste stykke på blokvogn til sit fremtidige tilholdssted ved indkørslen til Thise Mejeri.

Billede af Lise Årup
Udsnit af maleri af kunstneren Lise Årup. Damens håndtaske er ikke en Gucci men en taske inspireret af Thises Creme Fraiche emballage.

Koen ankommer i dag til Skive Museum, hvor den indgår i en lille udstilling med temaet Ko og Maleri. Udstillingen omfatter nogle mindre værker af Bernhard Lipsøe og malerier af kunstneren Lise Årup som har udført malerier inspireret af Thises hverdag, blandt andet indgår mejeriets design og emballage som elementer i malerierne.

2. pinsedag indbyder Skive Museum til skrot-skulptur-dag for både børn og voksne. Museet har sikret skrot nok til, at alle kan få lov at prøve at lave skulpturer af de specielle materialer.

ko skulptur af Bernard Lipsøe
Thises ko mens den endnu ikke havde fået en rustne overflade

Oprindelig var det hensigten, at skrot-koen og de øvrige kunstværker skulle have været offentliggjort ved en åbningsfest for Thise Mejeris udvidelse d. 5. juni. Men byggeriet er blevet mere omfattende end først planlagt, derfor er åbningen af byggeriet udsat til næste år, hvor mejeriet holder 20 års jubilæum.

Om Thises kunstnere:

Bernhard Lipsøe (f. 1950)
Uddannet i Paris på "Academie Grande Chaumiere", og har studeret hos den belgisk-franske maler Stella Martens i Paris. Debuterede på Den Frie i 1971. Har haft mange udstillinger i ind- og udland, bl.a. på Nordjyllands Kunstmuseum i 1982, på Kunsthallen i København i 1991 og på Gallerie d'Orsay i 1991. Bernhard Lipsøes arbejder i forskellige medier; fra maleri, akvarel, skulptur til glaskunst.

Lise Aarup (f. 1949)
Uddannet lærer og har læst dansk på Københavns Universitet. Aarup udstillede første gang sine malerier i 1988. Siden er det blevet til utallige udstillinger i virksomheder og gallerier i både Danmark, Sverige, USA, England og Skotland. Aarup har udført udsmykningsopgaver for flere virksomheder.