Læs også om
De Radikales
Økologi-plan 2020

 

Stalddørslisten
Find forhandler af økologiske kartofler på: 
Stalddørslisten

 

 

De Radikale:
Økologisk skolemad skal betales af forældrene
11. juni 2008

Marianne Jelved
Marianne Jelved

Det Radikale Venstre ønsker en obligatorisk ordning med økologisk skolemad, men partiet støtter ikke forslaget fra Økologisk Landsforening om, at pengene skal skaffes ved at skære i børnefamiliernes børnecheck.

- Forældrene skal betale for madordningen efter samme regler, som når de betaler for daginstitutionerne. Det vil sige, at de forældre der har friplads på daginstitutionerne også skal have ’friplads’ i forbindelse med deres børns madordning. På den måde sikrer vi, at alle børn får glæde af madordningen, siger De Radikales socialordfører Marianne Jelved.

Overfor ØkoWeb understreger den tidligere formand for De Radikales folketingsgruppe, at partiet ikke ønsker at skære i børnechecken.

- Det er centralt for os, at vi ikke skærer i børnechecken, for mange familier er afhænge af den, siger hun.

Det er dog ikke nyt, at De Radikale støtter idéen om økologisk skolemad

- Det Radikale Venstre har længe gået ind for idéen om, at der indføres økologisk madordning i de danske skoler. Vi ved, at en sådan ordning vil have meget positive effekter på børns indlæring, og derfor ser vi meget gerne, at madordningen bliver obligatorisk, så også de svagest stillede børn får optimale muligheder for indlæring, siger Marianne Jelved.