Egefeld i Kolding:
Økologisk supermarked får sandsynligvis aldrig mere en slagter-afdeling
11. september 2008

 
- Vi skal op på en langt større omsætning, hvis butikken nogensinde skal have egen slagter igen
, siger den nyansatte butikschef for det økologiske supermarked, Egefeld i Kolding.

Butikschef Svend Aage Køhler, Egefeld i Kolding
Butikschef Svend Aage Køhler

Svend Aage Køhler har haft åbent i mindre end en uge det genåbnede økologiske supermarked i Kolding. Han er stadig ikke færdig med at indrette butikken. Dankort-automaten fungerer ikke, og han kæmper for at koble butikkens PC på internettet.

Alligevel har butikschefen et ret klart billede af, hvordan butikken skal udvikle sig i forhold til tidligere, hvor den er gået konkurs to gange og nu har sin fjerde ejer. Og fremtiden omfatter ikke en slagter-afdeling. Han er overbevist om, at netop slagter-afdelingen har bidraget til at gøre det svært for både hans butik og det andet økologiske supermarked i Jylland - Gårdbutikken i Århus, som netop er gået konkurs for anden gang.

Økologisk supermarked i Kolding
Butikken i Kolding er nok Danmarks største økologiske supermarked. Til højre indgangen til grønt-afdelingen. I baggrunden indgangen til mejeri-afdelingen

- Min første opgave er at bringe butikken op på en omsætning på seks millioner kroner, hvor driften vil være i balance, siger Svend Aage Køhler og tilføjer, at han personligt anser det for realistisk at nå en årlig omsætning på 10 millioner indenfor overskuelig fremtid.

Men selv med en omsætning på en halv snes millioner, mener han der er lang vej til man ville overveje igen at have egen slagterafdeling.

- Derimod ville det være spændende, hvis vi kunne finde en selvstændig slagter, som ville indrette i vores sig i den tidligere slagterafdeling, hvor vi har alle maskinerne stående, siger Svend Aage Køhler.

Kød og vin-afdeling i det økologiske supermarked
Køddisken med vin- og øl-afdelingen i baggrunden. Bag vin-reolerne ligger den nu stillestående slagter-afdeling.