Merkur:
Den økologiske bank mærker endnu ikke krisen
29. september 2008

Lars Pehrson, Merkur Bank
Direktør Lars Pehrson fra Merkur er forholdsvis optimistisk selv om han holder kikkerten for begge øjne

Banker lukker, fusionerer og strammer kreditpolitikken i denne tid - ikke bare i USA - men også herhjemme. I Danmark er det indtil videre mindre og mellemstore banker, som har bukket under for krisen.

Krisen mærkes dog endnu ikke i Andelskassen Merkur, som finansierer en stor del af den økologiske sektor. Direktør Lars Pehrson siger til Økoweb, at han endnu ikke har registreret øgede økonomiske problemer i den økologiske sektor:

- Vi holder naturligvis kikkerten for begge øjne i denne tid, men indtil videre har vi ikke fået øje på noget alvorligt, siger Lars Pehrson.

At Merkur ikke oplever de samme problemer som flere andre mindre banker skyldes blandt andet, at Merkur ikke har engageret sig i risikable ejendoms-projekter, samt at banken i høj grad er selvfinansierende og derfor ikke er så afhængig af interbank-markedet, som mange andre banker.

Herudover ser Lars Pehrson endnu ingen tegn på, at den økologiske branche har faldende salg og indtjening. Direktøren kan naturligvis ikke afvise, at krisen også kan ramme den økologiske branche, men han gør opmærksom på, at en række økologiske virksomheder fokuserer på kvalitetsprodukter som efterhånden har fået fast plads på markedet.

- De virksomheder som fokuserer på fødevarer af høj kvalitet, vil være mindre såbare i en krisesituation, siger Lars Pehrson.