Økologisk restaurant
Find:
Økologiske restauranter
I København


 

ved Kultorvet i København:
Danmarks første økologiske ostebutik
26. november 2008

Slagteren ved Kultorvet
Slagteren ved Kultorvet tiltrækker dagligt mange økolgogiske kunder. Nu åbner Slagter-Jens at nogle af kunderne vil supplere deres indkøb med ost fra Osten ved Kultorvet

Ost var det første økologiske mejeriprodukt som blev solgt i danske supermarkeder, men i mange år har den økologiske ost stået i skyggen af mælken, som det mest sælgende økologiske mejeriprodukt.

Nu er økologisk osten dog omsider ved at finde plads i danske køkkener, og antallet af økologiske ostetyper vokser konstant - både i Danmark og i udlandet.

For forbrugere i København bliver der fra i dag bedre muligheder for at smage nogle af de mange økologiske oste som er kommet på markedetman , idet den første økologiske ostebutik med fuldt sortiment nu er åbnet ved Kultorvet i København.

Ostebutik
Det er gået stærkt med åbningen af Osten ved Kultorvet. Fyldt med byggerod og med en top facade om lørdagen, da butikken skulle åbne efterfølgende torsdag kl. 11.57.

Butikken Osten ved Kultorvet vil allerede fra åbningen tilbyde 120 forskellige slags økologisk ost, heriblandt næsten alle oste fra de danske økologiske mejerier.

Ostebutikken ligger lige rundt om hjørnet fra Slagteren ved Kulturvet, som står bag åbningen af ostebutikken. Slagteren ved Kultorvet har i mange år været Danmarks kendteste økologiske slagter, med ejeren Jens Slagter som den maleriske frontfigur.

Den nye ostebutik blive ledet af Mikael Henriksen, som har arbejdet med økologiske ost i en årrække. Senest var han ansat af grossistvirksomheden Hedeagergård, som også importerer økologisk ost. Den ny ostebutik vil også forhandle Hedeagergaards oste-sortiment, men herudover importerer butikken selv yderligere 70 forskellige typer udenlandsk ost.

Ostemand Mikael HenriksenOstebutikkens chef Mikael
Henriksen

- Faktisk har københavnerne selv været med til at sætte sortimentet - uden at de selv har været klar over det, siger Mikael Henriksen med et smil.

I kraft af sit arbejde for Hedeagergaard har han serveret smagsprøver på ost ved mange markeder og arrangementer rundt om i byen og har udfra kundernes kommentarer dannet sig et et klart billede af, hvad kunderne ønsker. Det er med den viden i bagagen, at han nu har bestilt ost til butikken.

Garder fra den Kongelige Livgarde
Livgarden passerer forbi

Michael Henriksen har arbejdet med økologiske produkter siden 1990  bl.a. som medarbejder i Aarstiderne og som en del af det økologiske abonnementssystem Økoringen.

Med vanlig sans for iscenesættelse har Jens Slagter besluttet, at Osten ved Kultorvet skal åbne torsdag d. 26. november kl. 11.57.

Ifølge et godt råd fra en nabo, er det godt at åbne butikker en torsdag - og tidspunktet 11.57 skulle bringe særligt held. Det falder også kun 22 minutter efter, at Den Kongelige Livgarde passerer forbi både ostebutik og slagterbutik på sin daglige rute mellem Rosenborg og Amalienborg.

Hvor andre butikker bestiller en pigegarde, er intet mindre en livgarden godt nok til Jens Slagter :-)

Den nye ostebutiks adresse er:

Osten ved Kultorvet
Rosenborggade 2
1130 København K
tlf. 33 15 50 90