Læs tidligere artikel:
Egefeld åbner i Kolding

 

 

 


 

Første øko-offer for finanskrisen:
Økologisk supermarked i Kolding lukker igen
6. januar 2009
 
Efter kun fire måneders drift er Koldings økologiske supermarked nu lukket for fjerde gang. Supermarkedet blev i sommer overtaget af Egefeld-kæden efter, at butikkes tredje ejer Kristen Hedeager havde opgivet at drive den videre. Nu har Egefelds ejer Jesper Schimming også besluttet at kaste håndklædet i ringen..

Jesper Schimming
Jesper Schimming mener, at finanskrisen har haft betydning for, at supermarkedet i Kolding aldrig kom op på den nødvendige omsætning

Det økologiske supermarked i Kolding tegner til at være blandt de første økologiske ofre for finanskrisen. Jesper Schimming mener ikke, at der generelt er grund til at tro, at jyder ikke skulle være være klar til økologi.

- Målt på effekten af de tiltag vi gjorde, var det meget svært at se formålet i at fortsætte. Det er dog nok mere udtryk for dårlig timing, og her tænker jeg selvfølgelig på finanskrisen, siger Jesper Schimming.

Schimmings overtagelse af supermarkedet i Kolding skete 1. september - netop som mørke økonomiske skyer trak op i horisonten, og han har ikke lagt skjul på, at det har taget toppen af de økologiske forbrugeres købelyst.

Lukningen af det økologiske supermarked i Kolding er den sidste af en række lukninger af økologiske supermarkeder i Jylland. Tidligere er økologiske supermarkeder i Holstebro, Viborg, Herning og Århus gået konkurs. Både i Århus, Herning og Kolding endda flere gange. Ialt har der indenfor de sidste to år været ti lukninger af økologiske jyske supermarkeder indenfor i Jylland.

De økologiske supermarkeder i Kolding og Århus gjorde sig særligt bemærket ved i en periode endda at have egne slagterafdelinger med salg af frisk kød, men det projekt blev opgivet i Kolding, da Egefeld overtog butikken.

Butikken i Kolding blev startet af en gruppe økologiske landmænd og drevet under navnet Høkeren. Da den lukkede, blev butikken overtaget af kæden Gårdbutikken, som også drev butikker i Århus, Holstebro og Viborg. Efter Gårdbutikkens konkurs overtog Hedeagergård, som 1. september 2008 overdrog den til Egefeld.

Jesper Schimming understreger, at lukningen i Kolding ikke får indlflydelse på driften hans økologiske supermarkeder i Valby og på Frederiksberg.
 

Kød og vin-afdeling i det økologiske supermarked
Det økologiske supermarked i Kolding  var det arealmæsssigt største i landet, og det eneste af sin slags, hvor det virkede naturligt at benytte en indkøbsvogn. Her ses køleafdelingen med vinafdelingen i baggrunden og rækken af indkøbsvogne yderst til venstre