Verdens største økologiske Messe
i Nürnberg i februar 

 

Årets Land på Biofach
Danmark valgt til
Årets Land
på Biofach 2009


danske stande på Biofach 2008
Læs om og se billeder fra
danske stande
på Biofach 2008 

Opvarmning til Biofach:
Ny guide til det tyske økologiske marked
8. januar 2009
 
Nu kun halvanden måned før Danmark eksponeres som årets land ved den økologiske messe Biofach i Nürnbeg er der kommet en lille nyttig guide til virksomheder, som ønsker at komme ind på det tyske marked med økologiske produkter.

Malene Aaris på sit kontor
Malene Aaris på sit kontor i Århus med den netop udkomne guide til det tyske økologiske marked

Guiden er udgivet af virksomhedsgruppen, Bio Aus Dänemark, som  består af 19 danske virksomheder med særligt fokus på det tyske økologiske marked.

Selv om guiden primært er tænkt som en hjælp til danske virksomheder, er bogen skrevet på engelsk og bærer titlen.  Establishing Roots in the German Organic Food Market. Bogens redaktør, Malene Aaris, forklarer, at bogen udkommer på engelsk, fordi mange virksomheder benytter sig af udenlandske medarbejdere eller konsulenter i forbindelse med eksport-arbejdet. Derfor er det mest praktisk, hvis eksport-håndbogen forstås af alle.

Eksport-guiden giver et bredt og grundigt indblik i det tyske økologiske marked. Der er oversigter med adresser på både konventioenelle supermarkedskæder og de specialiserede økologiske kæder. Tal for markedsandelene indenfor produktgrupper og fordelt på salgskanaler. Vejledning i de krav, som stilles til produkter på det tyske marked. Certificerings-krav. Beskrivelse af almindelige samhandelsformer på det tyske fødevaremarked og meget andet.

Blandt de interessante oplysninger i guiden er, at der - udover 2500 helsekostbutikker - nu også er omkring 500 økologiske supermarkeder i Tyskland med hver et butiksareal på over 300 m2. Disse økologiske supermarkeder omsætter skønsmæssigt 45 procent af de økologiske produkter i Tyskland.

Guiden er på 70 sider og har forord af fødevareminister Eva Kjer Hansen. Guiden er udarbejdet af Malene Aaris i samarbejde med den tyske konsulent Ulrich Rueben.

Establishing Roots in the German Organic Food Market, er en overordentlig eksklusiv bog. Den er kun trykt i ét hundrede eksemplarer. Heraf tilfalder en væsentlig del medlemmerne af Bio Aus Dänemark. Andre eksportklare økologiske virksomheder vil dog også på anmodning kunne få tilsendt et - gratis - eksemplar ved henvendelse til:

Bio Aus Dänemark
att. Malene Aaris
Vestergade 48, I
8000 Århus C
tlf. 86 19 55 66 / mobil: 51 96 70 75
 

Guide til det tyske økologiske marked
Guiden til det tyske økologiske marked: Establishing Roots in the German Organic Food Market