Thise slår igen:
Mælkekrigen breder sig til Fakta
24. juni 2009
 
Thise lancerer "No Name" økologisk mælk som svar i kampen om de økologiske kunder.

Priskrigen på økologisk mælk fortsætter mellem supermarkederne, men det er ingen hemmelighed, at Thise Mejeri har følt sig presset af den store kollega Arla under den voldsomme priskrig.

Priskrigen på økologisk mælk har hidtil nu kun omfattet Harmonie-mælken fra Arla. Det har betydet, at bl.a. discountkæden FAKTA har været holdt ude af krigen, fordi kædens vigtigste økologiske produkter, Mini- og Skummetmælk, kun kom fra Thise Mejeri.

Men presset på Fakta har været stort, da alle øvrige discount-kæder har solgt øko-mælk omkring 3 kroner billigere end Thises tilsvarende mælk i Fakta.

Derfor lancerer Thise nu økologisk minimælk og skummetmælk som "No Name" uden Thises navn. No-name-mælken tilbydes Fakta, som våben i priskrigen mod de øvrige discount-kæder.

Thise Mejeri har introduceret den nye mælk for at undgå, at mejeriets egen højpris-mælk skulle sælges til discountpris samt for at forhindre Arla i at tilbyde billigere Harmonie-mælk til Fakta

Mejeriet opfatter derfor lanceringen af en no-name-mælk som den "mindst ringe" mulighed i kampen om de økologiske mælkekunder. Mejeriet har dermed sikret sin position som leverandør til Fakta og samtidig sikret at kæden har et produkt som kan tage priskonkurrencen op.

Thise Mejeri er også eneleverandør til den mere eksklusive kæde Irma, men mejeriets salgschef ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt den nye no-name mælk også vil blive tilbudt Irma-kunderne.

Priskrigen startede i slutningen af maj, da den nye discountkæde Kiwi lancerede sit ½-moms koncept på økologiske fødevarer, men Thise anklager nu direkte den store konkurrent Arla for at at have medvirket til at brede priskrigen ud, idet man hævder, at Arla samtidig foretog betydelige prisreduktioner på økologisk mælk. Først til mælkegrossisterne og efterfølgende til detailhandelen.

I en pressemeddelelse lægger Thise Mejeri ikke skjul på, at man opfatter priskrigen som regulær krig. I pressemeddelsen skriver mejeriet blandt andet:

Thise Mejeri har ikke til hensigt at søge bombeskjul, medens krigen raser. Vi vil med beslutsomhed svare igen for at forsvare den markedsposition, som Thises mejerister og landmænd har opbygget igennem 21 år, - for som vi har sagt det før i krisetider: Thise overgiver sig aldrig!.

Læs evt. hele Thises pressemeddelelse
 


Hvad mener du om mælkekrigen?
Er det dejligt, at økologisk mælk endelig er til at betale - eller burde prisen sættes op igen? Skriv din mening her.

For at give din mening til kende, skal du oprette dig medlem af EcoWeb. Har du en Google-konto kræver det blot et enkelt klik - ellers er det let at oprette én (den kan også bruges på andre websites, som bruger Google Friend Connect.