danske stande på Biofach 2008
Læs om og se billeder fra
danske stande
på Biofach
 Danske stande på Biofach
Se flere billeder fra de
danske stande
på Biofach
Årets Land på Biofach
Danmark bliver
Årets Land
på Biofach 2009
Økologi i Kina
Økologien ekspanderer i
Kina
Økologisk vækst i Rusland
Begyndende øko-vækst i i
Rusland

Se også
billed-reportager fra:

Biofach 2007
Biofach 2007


Biofach 2006
Biofach 2006

Thise slipper køerne løs på den danske stand

Biofach 2001
Biofach 2001

USA på vej med nationale økologiske regler

Biofach 2000
Biofach 2000
Danmarks første fællesstand i Nürnberg

Økologisk vin
Biofach 2008
satte fokus på 

Økologisk Vin

Biofach er blevet en økologisk institution
Nürnberg d. 21. 24. februar 2008

Vinsmagning, Andalusien
Biofachs mest yndefylde servering af smagsprøver kunne man opleve på standen for den sydspanske region Andalusien. Med artistiske bevægelser hældte denne smukke kvinde vin op med en stråle på over en meter.

Gérard Depardieu
Skuespilleren Gérard Depardieu var inviteret til at erklære Biofach og Vivaness officielt åben (foto: Biofach).
Kugle af bivoks
Klaus Loehr Petersen fra Biodynamisk Forening studerer her en kæmpe kugle fremstillet af bivoks, som var et af trækplastrene på årets Biofach. Publikum blev opfordret til at sidde med overkroppen inde i kuglen, hvor der var en helt særlig katedral-agtig stemning. Kuglen kunne ses på Demeter-standen i hal 7, som overvejende rummer tyske stande og derfor altid er den mest velbesøgte.
Toscana
Biofach havde i år fokus på vin, men vin-hallen var ikke ene om at tilbyde smagsprøver på vin. Standen for Toscana havde - naturligvis - også rigelige mængder af både vin og oliven.
Saudi Arabien på Biofach
Der er snart ikke det land, som ikke er repræsenteret med mindst een stand på Biofach i Nürnberg. Her er det en stand for fra Saudi Arabien.

Biofach slog i år endnu engang fast, at messen i Nürnberg er det vigtigste mødested for økologisk interesserede i Verden. Virksomheder fra 78 forskellige lande deltog med stande på messens 47.118m2 (næsten 5 hektar indendørs areal).

Samtidig må man dog indrømme, at fortidens vækst på Nürnberg-messen er ved at tage af. Biofach er blevet en institution, og dermed også en smule mindre dynamisk. Messen ligner mere og mere andre handelsmesser. Antallet af jakkesæt stiger, mens antallet af overraskelser bliver relativt færre. Selv om Biofach endnu engang slog rekord i besøgstal og antal udstillere, var væksten i år kun synlig på målfoto.

Antallet af besøgende steg med 2,3 procent til 46.500, mens antallet af udstillende fødevarevirksomheder steg til 2.544 (6,6 procent). Rigtig vokseværk har kun kosmetik-messen Vivaness som øgede antallet af udstillere næsten 22 procent - fra 161 til 196 udstillere.

Flere tyske
udstillere

Selv om Biofach entydligt er et internationalt samlingspunkt for økologer, udgør tyskerne fortsat 2/3 af de besøgende på Biofach - et tal som har været utroligt stabilt igennem adskillige år.

Omvendt kommer kun 1/3 af udstillerne fra Tyskland. Netop i år voksede antallet af tyske stande imidlertid med 14 procent, mens de internationale udstillere trak gennemsnittet ned med en stigning på kun 4,4 procent.

Det relative fald i antallet af internationale udstillere kan muligvis delvist tilskrives etableringen af nye oversøiske Biofach-messer i Shanghai, Tokyo, Boston og Sao Paulo), hvor Biofach oplever stadig vækst

Antallet af tyske stande var i år 935, mens Italien lå på en andenplads med 392 stande. Herefter fulgte Spanien (204), Frankrig (176) og Østrig (111). I alt var 78 lande repræsenteret på Biofach i år.

En række lande som tidligere har været sparsomt repræsenteret styrker dog i disse år deres repræsentation på Biofach. Således slog den danske deltagelse rekord med 24 stande. Kina viser også på det økologiske område  muskler  og deltog i år på Nürnberg med over et halvt hundrede stande - på trods af, at Biofach i Shanghai åbner dørene om kun to måneder. Også Rusland begynder nu at interessere sig stærkere for det økologiske marked. Helt nye lande med stand på Biofach i år var: Benin, Cameroun, Madagascar, Nepal, Rwanda og Zimbabwe.

Læs også om:
Danske deltagere Biofach 2008