danSpiring v/IIS ApS
 blomst5.gif (5075 bytes)navn2.gif (1552 bytes) Tranebærkæret 9
8220 Brabrand
tlf. 86 26 14 66
fax: 86 26 22 27

Bestilling
Grønsagsfrø
Krydderurtefrø
Blomsterfrø

Frø 1999
Danspiring v/IIS Aps præsenterer her frøkataloget 99 med over 80 forskellige frøsorter af både grønsager, blomster og krydderurter.

Frøene er dyrket i Holland, Tyskland og Frankrig, da den danske sommersæson for en del frøs vedkommende er for kort til at frøene kan nå at modne.

Det er muligt at købe frø i større mængder af de fleste frø til landbrug og gartneri. Hvis vi ikke har dem hjemme skal man beregne ekspeditionstid på 3-4 uger.

Sidste år gav vi et udvalg af vores frø til Den økologiske Have i Odder til prøvedyrkning. I år vil man her have mulighed for at se hvordan Danspirings blomster står.

I år vil vi desuden give et udvalg af grønsagsfrøene til nogle økologiske gartnere, som har indvilget i at prøvedyrke dem (en af dem er Lars Skytte, som kan kontaktes på tlf. 6590 1510)

Frøene er kontrolleret som standardfrø. Det betyder at der er taget spireprøver af hver frøsort, og at en angiven procentdel af frøene spirer (over 90% for de fleste frø).

Frøene er kontrolleret som økologiske frø i henholdsvis Holland, Tyskland og Frankrig. Derudover er de kontrolleret som økologiske frø af Plantedirektoratet i Danmark. Når de ikke har det kendte røde ø-mærke er det fordi ø-mærket kun gives til fødevarer. Og frø regnes ikke som fødevarer.

En del af frøene er både økologiske og biodynamiske.

Heiner Aldinger repræsenterer foreningen til fremme af biodynamisk forædling af grønsagsfrø. Han skriver: Foreningen støtter forædlingsarbejdet af grønsagsfrø, der hvor det sker, nemlig hos den enkelte gartner og landmand. Foreningens formål er at der skal ske et mere og mere intensivt forædlingsarbejde. Foreningen er almennyttig og sørger for at vores kulturplanter er og bliver en almen kulturarv, som alle har adgang til.
Denne konstruktion er i øjeblikket den eneste mulighed for at skabe en modvægt imod tendensen til en monopolstilling hos nogle få frøfirmaer, der benytter sig af patentret og genteknik.
Foreningen støttes af frøfonden/GTS-Bank Bochum og af andre fonde og private gavebidrag. Hvis du køber biodynamiske frø støtter du samtidig foreningen, da et bidrag er indeholdt i prisen.
Hvis det også i fremtiden skal være muligt at kunne forædle på en effektiv måde, skal frøene, som ligger i genbanker (in vitro), passes in situ, det vil sige at de skal passes under almindelige vækstbetingelser, og ikke kun ligge i genbanker. Foreningen takker for jeres bidrag til dette arbejde.
Man kan få nærmere oplysninger om foreningen hos: Heiner Aldinger, Hørhavens Jordbrug. Tlf. 57 84 81 51

Frøposerne er i år i en størrelse der passer til en familiehave.
Prisen er 15 kr. pr. pose inkl. 25% moms.
Derudover kommer et ekspeditionsgebyr på 18 kr. pr. sending.
Ved køb af mindst 10 poser giver vi en gratis pose tagetesfrø, morgenfruefrø eller krysantemumfrø efter eget valg.
Bestil gerne frøene i god tid, for ikke at risikere at der er udsolgt af en bestemt slags frø.

Såtidspunkterne skal tages som omtrentlige angivelser. Se først på vejr og klimaforhold.

Opdateret 28-02-1999