ØkoWeb DK
MÅNEDSMAGASINET
AUGUST-NYHEDER
9. august 1996

Skoleelever bestiller øko-mælk

Hver syvende skoleelev har valgt økologisk mælk

Af Gustav Bech Jensen

Mange skoleelever foretrækker økologisk mælk til madpakken, og tilsyneladende er forældrene også villige til at betale hvad det koster.
Før det nye skoleår har eleverne på næsten halvdelen af landets skoler som noget nyt fået mulighed for at bestille økologisk mælk, og foreløbig har mere end 10.000 skolebørn sagt ja tak.
Tal fra mejeriernes skolemælksordning i Århus viser, at 14 procent af knap 75.000 elever nu får økologisk mælk.
Poul Raaby, produktchef og daglig leder af mejeriernes skolemælksordning i Århus betegner resultatet som "tilfredsstillende".
- 14 procent svarer til den generelle markedsandel for økologisk mælk. Men personligt havde jeg forventet endnu større interesse blandt de unge, siger han.
Eleverne har tre økologiske varianter at vælge imellem. De fleste foretrækker letmælken, men også sød- og skummetmælk er der interesse for.
Børnene får en kvart liter om dagen, og et halvt års forbrug af økologisk letmælk koster 229 kroner mod 179 kroner for almindelig letmælk. Det svarer til en merpris på ca. 30 procent.

Nye skoler med
Muligheden for at vælge økologisk mælk har fået mange nye skoler til at melde sig til mejeriernes skolemælksordning. 900 af landets 2100 skoler er nu med. Det er 68 mere end for blot to måneder siden.
- De er formentlig ikke alle kommet med alene på grund af øko-mælken, men vi har haft mange skoler, der udtrykkeligt har sagt, at så længe vi ikke kunne levere øko-mælk, var de ikke interesserede i at tilslutte sig, siger Poul Raaby.
Mejeriernes skolemælksordning leverer årligt fire millioner kilo mælk til skolerne, men er ikke alene om buddet. Frederiksberg Mælkeforsyning dækker ca. 150 skoler i Københavns-området og har ligesom andre mindre ordninger også økologisk mælk på på programmet.