Godt nyt for økologiske julenisser:
Den første økologiske risengrød
er på markedet i denne jul
11. november 2008
I årevis år har økologiske julemænd og nisser set frem til den dag, hvor man også kunne købe færdig økologisk risengrød, og nu er dagen kommet. Risengrød er kommet på markedet i en økologisk version, som kan holde sig 30 dage i køleskab - helt uden tilsætningsstoffer.

Økologisk risengrød
Den nye økologiske risengrød som nu kan købes i mange supermarkeder landet over - også efter jul

Risengrøden kan er taget ind i sortimentet i de fleste supermarkeder. Den lanceres i varemærket. Steff-Houlberg, som ejes af Tulip.

Mange vil til nok undre sig over, at det er den konventionelle  kødvirksomhed Tulip, som står for lanceringen af en ret, som alene består af mælk og ris. Hvorfor er det ikke snarere et af de økologiske mejerier?

Forklaringen er, at det næsten alene er pålægs-virksomheder, som behersker en særlig teknik med at koge et produkt i en kunst-tarm, som derefter lukkes. Processen giver produktet en lang holdbarhed uden konserveringsmidler, idet det reelt er halv-konserves. Teknikken benyttes blandt andet i forbindelse med produktion af kødpølser.

Selv om Tulips hovedprodukter består af pålæg og anden forarbejdet kød, har virksomheden - takket være emballeringen - været førende indenfor risengrød og ris á l'amande, og gjort sig bemærket ved at kunne lave dem helt uden tilsætningsstoffer - også i de konventionelle versioner. Det er den teknik, som Tulip nu udnytter til at producere økologisk risengrød.

Produktchef Morten Christensen, Tulip, siger at man endnu ikke har besluttet også at lancere økologisk ris á l'amande. Årsagen er, at risalamande kun forhandles de sidste måneder op til jul, mens risengrøden er et produkt, som blandt andet børnefamilier køber året rundt. Derfor ønsker virksomheden at se udviklingen i salget af risengørd, inden man beslutter om også risalamande skal lanceres i en økologisk version.

Michael Christensen gør dog opmærksom på, at der ikke er langt fra risengrød til ris á l'amande, idet man hjemme i køkkenet blot skal tilsætte flødeskum, mandler, sukker og vanille for for at få nå frem til danskernes altdominerende dessert juleaften.

Tulip er landets største producent af forarbejdede kødprodukter, men virksomheden har i flere år gjort sig bemærket ved slet ikke at have økologiske produkter i sortimentet. I 1990'erne producerede Tulip økologisk bacon, men stoppede produktionen, da salget ikke var stort nok

I år er Tulip dog kommet ind på det økologiske marked igen, idet virksomheden - udover risengrød - har lanceret to versioner af økologisk leverpostej samt færdigstegte økologiske frikadeller.