De første tilløb til jul, julefrokoster og julemarkeder

November 2011

 


 

Find økologisk juleand, juletræ og  julegaver på:
Jul i Økoland

Tirsdag 1. Allehelgens dag 44
Onsdag 2.    
Torsdag 3.    
Fredag 4.    
Lørdag 5.    
Søndag 6.    
Mandag 7.   45
Tirsdag 8.    
Onsdag 9.    
Torsdag 10. Mortens aften (husk gåse- eller andesteg)  
Fredag 11. Morten Bisp  
Lørdag 12.    
Søndag 13.    
Mandag 14.   46
Tirsdag 15.    
Onsdag 16.    
Torsdag 17.    
Fredag 18.    
Lørdag 19.    
Søndag 20.     
Mandag 21.   47
Tirsdag 22.    
Onsdag 23. Økologisk Kongres  
Torsdag 24. Økologisk Kongres  
Fredag 25.    
Lørdag 26. Julemarkeder begynder  
Søndag 27. 1. søndag i advent
Julemarkeder
 
Mandag 28.   48
Tirsdag 29.    
Onsdag 30.    
Landbrugets messe for maskiner og mekanik - Agromek - har hidtil været holdt i januar. Den er dog nu permanent flyttet til november. Under messen er der blandt andet arrangerede rundtture til stande af særlig interesse for økologiske landmænd og i nogle tilfælde seminarer. Læs mere.

Økologisk Kongres holdes i år i Vingsted Centret og har temaet "Holdning og Handling". Kongressen holdes for 8. gang, men omfatter i forhold til tidligere ikke en økologisk messe/udstilling. Til gengæld lægges der denne gang op til en kunstudstilling med økologisk kunst.

Julemarked er blevet en fast tradition mange steder i landet, og ikke mindst mange økologiske gårdbutikker benytter anledningen til at skabe opmærksomhed om handelen og julevarer som andesteg, flæskesteg, æbler o.m.a. Selv om juleudsmykning og julearrangementer kan opleves mange steder starter den rigtige sæson for julemarkeder i den weekend, som første søndag i advent falder i.

Der er tradition for at spise and eller gås på Mortens aften. Traditionen bygger angiveligt på myten om, at Martin af Tours (Sankt Morten eller Morten Bisp som levede fra 315 397). Han ville ikke være biskop og gemte sig blandt gæsene, som imidlertid skræppede så meget, at han mod sin vilje blev fundet og udnævnt til Biskop. Han skulle herefter have indført den 11. november som gåseslagte-dag. Som har vi i Danmark gjort det til en tradition at gå i gang tidligere (ligesom vi også fejrer jul aftenen før juledag). Derfor spises nu gås allerede Mortens aften - og for at øge forvirringen har mange i stedet valgt at spise and, som passer bedre i størrelsen til en moderne familie.