Roskilde Dyrskue, markvandringer og økologisk messe i Chicago

Juni 2015


 


 

Sankt Hans Aften
Kom til Skt Hans i den
Økologiske Have
i Odder

Mandag 1.   23
Tirsdag 2.    
Onsdag 3.    
Torsdag 4.    
Fredag 5. Grundlovsdag / Halkær Festival
Økofesten / Fars dag / Roskilde Dyrskue
 
Lørdag 6. Roskilde Dyrskue / Halkær Festival  
Søndag 7. Prins Joachim - Roskilde Dyrskue / Halkær Festival  
Mandag 8.   24
Tirsdag 9. Carl Nielsen 150 år  
Onsdag 10. Biofach, America Latina  
Torsdag 11. Prins Henrik
Biofach, America Latina  / Fynsk Fællesskue
 
Fredag 12. Biofach, America Latina / Fynsk Fællesskue  
Lørdag 13. Biofach, America Latina / Fynsk Fællesskue  
Søndag 14.    
Mandag 15. Valdemarsdag / økologisk uge starter 25
Tirsdag 16.    
Onsdag 17.    
Torsdag 18. Ramadan starter - Waterloo 200 år  
Fredag 19.    
Lørdag 20.    
Søndag 21. Årets længste dag - Solhverv - Mølledag  
Mandag 22.   26
Tirsdag 23. Skt. Hans aften - også i Økologiens Have  
Onsdag 24. Skt. Hansdag  
Torsdag 25.    
Fredag 26. Sidste skoledag før skolernes sommerferie   
Lørdag 27. Kulinarisk Sydfyn / Roskilde Festival starter.  
Søndag 28. Kulinarisk Sydfyn / FrilandsMesse  
Mandag 29.   27
Tirsdag 30. Grevinde Alexandra  
Danmarks bedst kendte klassiske komponist Carl Nielsen blev født 9. juni 1865 på Fyn.

Dansk Mølledag holdes altid tredje søndag i juni måned.

Kulinarisk Sydfyn har udviklet sig til en af landets kendteste fødevare-events. Mange - især mindre - fødevarevirksomheder udstiller på markedet i Svendborg. Markedet er ikke forholdt økologiske fødevarer. Fokus er på kvalitetsfødevarer - men mange er økologiske. Markedet er heller ikke forholdt fynske udstillere - og en del stadeholdere kommer fra Sjælland, Jylland eller endda udlandet.

Økologisk Uge
I de senere år har der op til økologiske høstmarked i september været en Økologisk Uge med arrangementer rundt om landet. I år er ugen imidlertid flyttet til uge 25 og benyttes til at hylde Ø-mærket, som i år fejrer 25 års jubilæum.

Biofach, America Latina
Den latinamerikanske udløber af Biofach holdes i megabyen Sao Paolo i Brasilien. Den løber over fire dage.

Halkær Festival holdes ved Halkær Kro. Festivalen omfatter en bred vifte af musik - herunder blandt andet irsk folkemusik - men står traditionelt i økologiens tegn Læs mere

Roskilde Dyrskue er den største landbrugsbegivenhed på Sjælland og omfatter almindeligvis en betydelig mængde indslag med økologisk landbrug og fødevarer.

Sankt Hans i Økologiens Have
Økologiens Have i Odder har tradition for at invitere til en hyggelig økologisk Skt. Hans En aften med snobrød, musik, mad – og naturligvis bål. Læs mere

Økofesten / Ø-mærkefest 5. juni
I anledning af Ø-mærkets 25 års jubilæum holdes fest for Ø-mærket fem steder i landet. Festen er forbeholdt økologiske landmænd, familie og medhjælpere. Der holdes fest Nordjylland, Vest- og Midtjylland, Vest- og Sønderjylland, Fyn og på Sjælland.

Kulinarisk Sydfyn
En af landets største og mest spændende fødevareudstillinger holdes hvert år i slutningen af juni i den sydfynske havneby Svendborg. Markedet er år for år vokset, og mange økologiske virksomheder udstiller her d. 27. og 28. juni, selv om der senere på året - i september - holdes endnu et marked - som er rent økologisk. Læs mere

FrilandsMesse
Den bæredygtige landsby Friland på Djursland har tradition for at holde en messe sidste søndag i juni - altså i år d. 28. juni. Dagen giver også mulighed for at se byens alternative boligløsninger. Læs mere

Det Fynske Fællesskue
Dyrskuet i Odense omfatter også en fødevareudstilling, hvor økologien dog traditionelt er sparsomt repræsenteret

Økologisk Festival på Kalø har igennem flere år været holdt på Kalø, men den gennemføres ikke i 2015

Med Grundloven af 5. juni 1915 fik bl.a. kvinder valgret til Folketinget. Det er i år 100 år siden. Der gik yderligere tre år, inden de nye vælgerne ved det valg fik anledning til at bruge deres nyerhvervede ret. 

18. juni 1815 blev Napoleon Bonaparte tilføjet det afgørende nederlag ved Waterloo, 15 km udenfor Bruxelles. 50.000 soldater mistede livet den eftermiddag.

Starten på skolernes sommerferie er fastsat af i loven, og alle offentlige skoler skal derfor følge den. Starten på det nye skoleår fastsættes derimod af den enkelte kommune eller skole.

Den ret nye musikfestival - Northside i Århus - er på få år vokset til at være blandt landets største musikbegivenheder. Festivalen har en skarp økologisk profil, hvor prisen på en fødevarestand bl.a. afhænger af serveringens økologi-procent. Den holdes 12. – 14. juni.

Roskilde Festival starter 27. juni, når skoleferien begynder og varer frem til 4. juli. Festivalen har gjort det til et adelsmærke at have mange økologi- og miljø-initiativer forbundet med festivalen.

Muslimernes ramadan begynder 18. juni. Frem til 16. juli indebærer det forbud mod bl.a. spise og dyrke sex fra solopgang til solnedgang. Datoerne fastsættes på grundlag af menneskelige observationer af månen og kan derfor ikke på forhånd fastsættes præcist. månen Ramadanen falder i år et en hård periode, hvor solen er oppe det meste af døgnet.

Almindeligvis holdes Dragefestival på Fanø i juni.