Økologisk kalender

Maj 2016

Søndag 1. Arbejdernes Internationale Kampdag  
Mandag 2.   18 
Tirsdag 3.    
Onsdag 4. Sireneafprøvning  
Torsdag 5. Kristi Himmelfartsdag  
Fredag 6.    
Lørdag 7.    
Søndag 8. Mors dag  
Mandag 9. Europadag 19
Tirsdag 10.    
Onsdag 11.    
Torsdag 12.    
Fredag 13.    
Lørdag 14.    
Søndag 15. Pinsedag  
Mandag 16. 2. Pinsedag 20
Tirsdag 17.    
Onsdag 18.

 

 
Torsdag 19.    
Fredag 20.    
Lørdag 21.    
Søndag 22. Next Organic, Berlin  
Mandag 23. Next Organic, Berlin 21
Tirsdag 24. PLMA, Amsterdam  
Onsdag 25. PLMA, Amsterdam  
Torsdag 26. Kronprins Frederik - Biofach Shanghai  
Fredag 27. Biofach Shanghai  
Lørdag 28. Biofach Shanghai  
Søndag 29.    
Mandag 30.   22
Tirsdag 31.    
Biofach i Shanghai
Er en kinesisk version af verdens største økologiske messe Biofach i Nürnberg. Kun et par uger før Biofach i Shanghai holdes også SIAL China - den største fødevaremesse i Shanghai, som dog omfatter markant mindre økologi end Biofach.

Sofari
Under Sofari holder en række økologiske svineproducenter åbent hus for alle som har lyst til at se, hvordan økologiske svin har det. Dagen svarer på mange måder til den meget populære Økodag, som økologiske mælkeproducenter holder i april.

PLMA
I Amsterdam holdes hvert år denne særlige messe for fødevareproducenter, som ønsker at levere deres varer i kæders eller andres eget varemærke – såkaldt ”Private Label”. Messen, som i år finder sted d. 24. og 25. maj, har altid flere danske økologiske udstillere. www.plmainternational.com

Next Organic, Berlin
Berlin er på fjerde år hjemby for denne innovative økologiske messe. Her lægges vægt på gastronomi, CSR og små virksomheders helt nye produkter og koncepter, som viser vejen mod de kommende års udvikling indenfor økologi og fødevarer. Next Organic holdes i den historiske - nu nedlagte - lufthavn Tempelhof. www.next-organic.de

Arbejdernes Internationale Kampdag
Holdes altid 1. maj. Nogle lønmodtagere - især timelønnede - har halv eller hel fridag afhængig af deres overenskomst. Dagen blev holdt første gang i Australien i 1856 for at kæmpe for 8 timers arbejdsdag - men blev dog i starten holdt 21. april.

Kristi Himmelfartsdag
Flere gange efter sin død viste Jesus sig på Jorden, men 40 dage efter påske var det slut. Her for han til himmels, hvilket markeres på Kristi Himmelfartsdag. Dagen efter – fredag – er ikke en helligdag, men de fleste skoler – og nogle arbejdspladser – sikrer sig en lille ferie ved også at holde fri denne dag.

Pinse
Falder ti dage efter Kristi Himmelfart, hvor apostlene var samlet for at fejre den jødiske højtid Shavuot. Her blev de ramt som af tunger af ild og fyldt af Helligånden og fik evnen til at tale andre tungemål og dermed gøre det kristne budskab forståeligt for andre. Pinsen regnes derfor for den kristne kirkes fødsel. Der har siden 1800-tallet været en folkelig tradition for at stå tidligt op pinsemorgen og se pinsesolen danse. Det er muligvis en udløber af en endnu ældre tradition for at se påskesolen danse af glæde over Jesu’ opstandelse.

Sireneafprøvning
Første onsdag i maj afprøves landets sirener kl. 12.00 - 12.08.

Mors Dag
Den amerikansk inspirerede fejring af mødre holdes 2. søndag i maj. Dagen blev indstiftet i USA på initiativ af Anna Jarvis (1864 - 1948).