Agromek - økologi-rundvisning
15. - 19. Januar 2008 og 25. - 29. november 2008
 i Herning Messecenter
 

 

 

 Økologi-rundvisning på Agromek
Rundvisning på Agromek med økologisk konsulent. Foto: Dansk Landbrugsrådgivning

Den store messe Agromek i Herning har i over 30 år været et trækplaster for landmænd over hele landet. I moderne landbrug er maskiner og mekanik lige så vigtig som dyrene, og messen har derfor indtaget en en del af den rolle som tidligere var helliget dyrskuerne.

Messen besøges af omkring 70.000 mennesker og rummer et uoverskueligt antal af mekaniske dimser, fra de næsten 600 udstillere. Derfor er det umuligt at overskue alt på den korte tid, man normalt har til et besøg. For økologisk interesserede landmænd kan det være svært at finde de økologisk mest mest interessante ting, fordi de er spredt ud over hele messen.

Derfor har Dansk Landbrugsrådgivning gjort det til en tradition at gennemføre økologi-rundvisninger for de landmænd som ønsker at få et overblik over økologiske nyheder på messen.

Messehal på Agromek
Agromek kan med med næsten 600 udstillere virke lidt uoverskuelig. Foto: Wiegaarden

De økologiske rundvisninger er naturligvis både for økologiske jordbrugere og for folk som overveje at lægge om til økologisk drift. Tilslutningen til turene er generelt stor. Hundredevis har fulgt de økologiske ture, og det er derfor også en anledning til at møde andre økologisk interesserede landmænd. 

Turene rundt til de mest interessante økologiske ting varer omkring en time. De sluttes af med en forfriskning.

Det er garvede konsulenter som står for turene. På turen deltager almindeligvis både en økologi-konsulent og en maskin-konsulent.

Rundvisningerne kræver ingen tilmelding. Man møder blot op på standen for Dansk Landbrugsrådgivning kl. 9.30 eller kl. 13.00, hvor turene starter.

Læs evt. mere om Agromek på messens hjemmeside

Agromek - Herning Messecenter
Næsten 70.000 landmænd og andre jordbrugs-interesserede besøger Agromek, og de fylder godt op på parkeringspladserne udenfor Herning Messecenter. Foto: Wiegaarden