Dansk økologi
på Anuga

10. - 14. oktober 2009
i Köln, Tyskland
 
 


  

Læs også om:

Verdens største økologiske Messe
i Nürnberg i februar 


 Dansk økologi profilerer sig med stigende intensitet på de store udstillinger og messer i Tyskland. I februar i år var Danmark Årets land på verdens største økologiske messe, og nu i oktober er Danmark stærkt repræsenteret på Verdens største fødevaremesse ANUGA i Köln.


Thomas fra Kokken og Køkkenhaven fortæller fødevareministeren om idéen bag virksomhedens supper

Syv danske virksomheder er med i et fælles fremstød placeret i et særligt øko-område på den gigantiske fødevaremesse, som rummer over 6.000 udstillere fra 97 lande.

Det danske fremstød er arrangeret af virksomhedsgruppen Bio Aus Dänemark, som har indrettet en elegant designet stand, som endda har været heldig med en central placering på det 10.500 kvadratmeter store økologiske område. I alt udstiller 275 økologiske virksomheder i Anugas øko-område.

Mølle Skovly på Anugu
Lars Frederiksen fra Mølle Skovly / Woodshade præsenterer sin chokolade på for kunderne på Anuga.

Fra Danmark deltager chokololadeproducenten Mølle Skovly, Kokken og Køkkenhaven (Supper), Tebstrup Gedeosteri, Naturmælk, Coesam Scandinavia (hybenpulver), samt isproducenterne Skee Is og Biosynergy.


Fødevareminister Eva Kjer Hansen får her en præsentation af Naturmælks produkter fra Íldiko Antal (tv) Nelly Riggelsen (i midten)

Anuga tiltrækker besøgende fra hele verden. I år ventes omkring 165.000 professionelle besøgende i løbet af de fire dage, messen varer. Blandt gæsterne i år er den danske fødevareminister Eva Kjer Hansen, som også vil besøge de danske økologiske område.

Standen på Anuga er er sat i stand af Malene Aaris, fra Bio Aus Dänemark, som tidligere også har arrangeret danske fremstød på Biofach. Hun siger, at tanken et fremstød længe har ligget som en mulighed, men at det først er nu, hun skønner, at Anuga begynder at blive rigtig interessant for danske virksomheder. Baggrunden er blandt andet, at der nu er et velfungerende økologisk område, som kan tiltrække sig tilstrækkelig opmærksomhed blandt Anugas mange besøgende.

I alt er der 43 danske udstillere på Anuga i år. Flere større danske virksomheder har dog i år valgt at blive væk fra Anuga, heriblandt Danish Crown og Arla Foods. For store virksomheder er det ofte en udgift på adskillige millioner kroner, hvis de skal være selvstændigt repræsenteret på store messer som Anuga.

Det økologiske område på Anuga fylder en halv etage i Hal 5 på Anugu.


Frugtformidlingen forbereder smagsprøver på dette års danske Anugu-stand


Anuga-gæster studerer Naturmælks stand på Anuga