Sommer, sol og Sydfrankrig
Camping med fællesspisning

Kursus i fransk hverdagsmad

(denne side er under konstruktion !!)

Inge og Bruno Laroche
Lichardié-Basse
81640 Monestiés
Frankrig
tlf. /fax (+33) 5 63 76 64 37

Vi er et dansk-fransk par, der har et gammelt stenhus på en stor grund med dejlig udsigt i en lille sydfransk landsby i departementet Tarn nær Albi. Her har vi om sommeren en campingplads, hvor vi serverer lokale specialiteter om aftenen, og hvor man kan udveksle dagens oplevelser med de øvrige sommergæster. Den tidligere vinkælder har vi lavet om til spisesal, hvor der også er bøger, musik og brochurer fra området.

Vi er selv begejstrede for egnen, og har lyst til at dele denne begejstring med andre. Derfor har vi valgt at lave denne form for campingferie.

Området er egnet til både vandreture, cykelture og bilture. Her er nogle forslag til udflugtsmuligheder:

En rundtur til middelalderlandsbyerne Cordes-sur-ciel, Castelnau de Montmiral, Puycelsi, Bruniquel og Penne. Goya-museet i Castres, Sidobre-området med de enorme klippestykker, der danner mystiske formationer. Roquefort med besøg i de underjordiske huler hvor osten bliver til. Kanotur på Aveyron-floden. Søen Roucarié, hvor der udover badning er mulighed for flere forskellige aktiviteter. Albi med Katedralen og Toulouse-Lautrec-museet.

Vinbyen Gaillac, hvor man kan smage den lokale vin (vinfestival i begyndelsen af august).
Cahors, Rocamadour eller Carcassonne er også en dagstur værd.

Hvis man tager på cykelture er det en god idé at have en god cykel med lave gear, for området er ret bakket. Det er muligt at leje cykel.

For vandretursinteresserede er der en del afmærkede ruter i området. Der er desuden en forening, der arrangerer ture for lokale vandreinteresserede, som man kan deltage i.

Vejret er generelt noget varmere end i Danmark, endda ofte så varmt at i hvert fald franskmænd holder sig inde om eftermiddagen. Man kan dog også komme ud for en enkelt byge, og det kan være en god ide at have en lun trøje med.

Maden vi laver er inspireret af det franske køkken, og af princippet i det franske køkken, nemlig princippet om at madvarerne skal være friske. Grønsagerne henter vi i haven og kødet kommer bl.a. fra naboens kalve og køer, der går på græs hele året. Vinen, som hører til ethvert fransk måltid, kommer fra det lokale vinområde.


Kursus i fransk hverdagsmad
14. - 21. august 99

Dette kursus er for alle, der har lyst til at vide lidt mere om fransk hverdagsmad. Fransk hverdagsmad har nemlig ikke ret meget at gøre med snobberiet omkring alt hvad der er fransk, i Danmark.

Fransk hverdagsmad tager udgangspunkt i den kvalitet der ligger i årstidens grønsager og kød. Kurset er derfor lagt i højsæsonen for sommergrønsager. Og har man først én gang sat tænderne i en tomat i august vil man ikke sætte tænderne i en tomat i januar.
Fransk hverdagsmad er ofte enkel, men som regel sat sammen af flere forskellige måltider, en skål salat bliver f.eks. et helt måltid i sig selv.

Kurset giver et indblik i praktisk madlavning, og man vil kunne tage tips og ideer med hjem. Hvis man ikke ved, at der ikke er noget så enkelt som at lave mayonnaise, hvis man ikke ved hvad man skal stille op med et andebryst, eller hvis man er nysgerrig efter hvordan man laver chokolademousse, så bliver der mulighed for at lære det her.
Men der bliver også mulighed for at stifte bekendtskab med retter som man sjældent eller aldrig møder i Danmark.

Der bliver i løbet af ugen arrangeret en tur på et marked, et besøg hos en vinbonde og et besøg på en gård, hvor der bliver lavet ost. Derudover bliver der også tid til selv at tage på udflugter i omegnen.

Vi har kun plads til 15 personer, og det er derfor en god idé at melde sig til i god tid. Dette gør man ved at sende tilmeldingsblanketten sammen med et depositum på 500 kr. pr. person. Ved evt. afbud får man halvdelen af depositummet tilbage indtil 4 uger før ankomstdato.

Når vi har modtaget tilmeldingen sender vi en bekræftelse.

Pris for camping med morgenmad og aftensmad med vin:
Voksen: 1500 kr. for en uge.
Barn 2-12 år ifølge med forældre: 600 kr. for en uge.
Pris for madlavningskursus inkl. camping, morgenmad, frokost og aftensmad med vin:2000 kr.

Der er mulighed for at leje værelse eller lejlighed hos vores naboer. Man får i så fald 10% rabat hos os.
Priser i sommersæsonen:
Værelse hos vores australske nabo Brian (plads til 1-2 personer) 1000 francs pr. uge.
Lejligheder hos familien Marteau (500 m fra os)
Lille lejlighed (plads til indtil 4 personer): ca. 1400 francs pr. uge.
Stor lejlighed (plads til indtil 8 personer): ca. 2200 francs pr. uge.

Den billigste rejsemåde med offentlige transportmidler er at tage en bus til Paris, og derfra tage med tog til Carmaux. Man kan på denne måde kombinere turen med et par dage i byernes by.

Man får 60% rabat på nattoget hvis man køber billetten mere end 30 dage før afrejsen. Men den skal købes i Frankrig. Hvis I vælger denne løsning kan I sende beløbet sammen med depositummet, så køber vi billetten og sender den tilbage. (Vær opmærksom på at det kan tage næsten 14 dage før beløbet når frem til posthuset i Frankrig).

Billetten koster 300 kr. for en enkeltbillet inkl. liggeplads. En returbillet koster det dobbelte. Afrejsedatoen kan ikke ændres når man har købt billetten.

Der er afgang fra Paris Austerlitz hver dag kl. 22.18 med ankomst til Carmaux kl. 8.08, hvor vi kan komme og hente jer.

Tilbagerejse med afgang fra Carmaux kl. 20.50 med ankomst til Paris Austerlitz kl. 6.59.

Hvis man kommer i bil kører man f.eks. fra Carmaux mod Monestiés. Når man har passeret Monestiés drejer man til højre ad den første vej (skilt mod Laguépie) op gennem skoven til man kommer til det første vejkryds, hvor man følger vejen til højre, og lige efter drejer til højre, ved næste vejkryds drejer man igen til højre og kører ned til "Lichardié-Basse" som ligger for enden ad vejen. Huset kan man kende på de røde skodder.

Hvis I har spørgsmål må I endelig ringe, faxe eller skrive.

Med venlig hilsen

Inge og Bruno Laroche
"Lichardié-Basse"
81640 Monestiés
Tlf. / fax: (+33) 5 63 76 64 37
Frankrig


Opdateret 08-03-1999