Danske øko-produkter
på vej til Kina

Dansk handelsdelegation præsenterede økologiske varer i Shanghai
 

 

 

Biofach Shanghai
Læs også om
Biofach Shanghai


 


Læs mere om:
City Shop
et kinesisk supermarked med stort øko-salg 

Økologi i Kina
Wu Zainan fra Nanjing har solgt kinesiske økologiske varer siden 1996. Læs mere om økologi i Kina
Mads Bjerregaard fra Urtekram taler økologi med Nicholas Parkinson-Bates fra URBN Hotellet - det første CO2-netrale hotel i Shanghai. I forgrunden ses produkter fra Søbogård, som også deltog i arrangementet hos generalkonsulen.

31. maj 2009
Danske økologiske virksomheder kom et væsentligt skridt nærmere det kinesiske marked i sidste uge, da de præsenterede deres produkter for en supermarkedskæde og flere hoteller og restaurationer i Shanghai.

Generalkonsul Susanne Hyldelund var vært for præsentationen i Shanghai som rettede sig mod supermarkedskæden City Shop samt flere hoteller og restauranter i Kinas største by.

Efter præsentationen var flere af virksomhederne overbevist om, at såvel City Shop som flere af de øvrige kunder var seriøst interesseret i de danske øko-produkter. City Shops direktør Cui Yi Xiong gav klart udtryk for, at han vil fortsætte planlægningen af en kampagne for danske økologiske produkter i efteråret. Direktør Cui er personligt meget interesseret i økologi og stillede mange konkrete spørgsmål til de danske virksomheder.


Poul Hansen fra Søbogård præsenterer marmelade for City Shops direktør Cui Yi Xiong (tv). Til højre noterer import/eksport-manager Sherry Xie fra City Shop

City Shop er en supermarkedskæde som særligt retter sig mod vellønnede kinesere og udlændinge i Shanghai. Kæden har i forvejen mange økologiske produkter på hylderne - men hídtil ingen danske.

Udover City Shop mødte de danske virksomheder også repræsentanter for Hotel Renaissance som er en del af den verdensomspændende Mariott-kæde, URBN Hotels, restaurant Roomtwentyeight og flere andre restauranter i Shanghai.

Efter præsentationen besøgte de danske virksomheder Biofach Shanghai som åbnede under den danske øko-delegations besøg i byen.


Økologisk eksport var formålet med besøget i Shanghai, men der blev da også tid til lidt sightseeing. Her ses nogle af delegationens medlemmer på en natliig tur til "The Bund" med Shanghais farverige skyline "Pudong" i baggrunden. Øverst fra venstre Per Zenshøj¨(Urtekram), Lars Frederiksen (Mølle Skovly), Anne Dahl (Urteteket), Mads Bjerregaard (Urtekram), Poul Hansen (Søbogård). Nederst Peder G. Jessen (Urtekram) og statskonsulent Jacob Ærenlund fra den danske ambassade i Beijing..

Den danske Den danske øko-delegation i Shanghai bestod af Lars Frederiksen fra Mølle Skovly, Peder G. Jessen, Mads Bjerregaard og Per Zenshøj fra Urtekram, Poul Hansen fra Søbogård, Anne Dahl og Lita Kristensen fra Urteteket samt Michael Borgen fra ØkoWeb som bistod ambassaden med arrangementet.

Også Henry Franzen fra Aalbæk Specialiteter var i Shanghai for på egen hånd at udforske markedet i samme periode. Han var dog ikke med ved møderne med de potentielle kunder, da virksomheden endnu ikke opfylder de særligt vanskelige krav for eksport af kød til Kina.

Han var dog med, da de danske virksomheder senere besøgte Biofach Shanghai, som fandt sted samtidig med det danske besøg. Danmark var ikke repræsenteret med stande på messen. Blandt europæiske lande havde kun Tyskland en egentlig fællesstand.

Udover den danske handels-delegation deltager flere andre virksomheder på forskellig vis i eksport-initiativet i Shanghai: Det gælder Friland A/S, Skee Is, Berrifine, Magnihill og Rise Bryggeri.Møde mellem den danske øko-delegation og direktøren for City Shop, Cui Yi Xiong (i midten). Til højre for ham sidder to af hans medarbejdere og herefter den danske generalkonsul i Shanghai, Susanne Hyldelund, som var vært for mødet.