Økologisk gartneri i Shanghai
Gartneriet Ve,ge,ta,be leverer både til Shanghai, Beijing og Guangzhou
 
ØkoWeb Forside
 
Læs flere artikler om:
Økologi i Shanghai

 

 

Biofach Shanghai
Læs også om
Biofach Shanghai


 


Læs mere om:
City Shop
et kinesisk supermarked med stort øko-salg 

Økologi i Kina
Wu Zainan fra Nanjing har solgt kinesiske økologiske varer siden 1996. Læs mere om økologi i Kina
Basilikum er blandt de produkter som gartneriet leverer til restauranter i Shanghai.

8. juni 2009
Shanghai er meget andet end skyskrabere og motorveje. Lidt udenfor byen - i Fengxian-distriktet - ligger et økologisk gartneri med det lidt specielle navn Ve,ge,ta,be.

Gartneriet er japansk ejet, og når man besøger virksomheden, fornemmer man tydeligt en høj grad af orden og renlighed. Alt er så rydeligt, at man vanskeligt genkender billedet af det klassiske økologiske gartneri omgivet af jord på gangene og lidt ukrudt i hjørnerne.

Produkterne er overvejende friske sommergrønsager, heriblandt et stort udvalg af salater og andre blad-grønsager. Herudover produceres blandt andet radise, flere slags tomater, agurker, mini-gulerod og sukkermajs.

Ve,ge,ta,be strækker sig over seks hektar, heraf er omkring 20.000 kvadratmeter dækket af 90 plastikdrivhuse. Herudover har gartneriet to store glas-drivhuse som overvejende bruges til de finere salater.


Køkkenchef Juan E. Martínez fra hotel Renaissance i Shanghai er blandt kunderne i gartneriet.

Virksomheden har 40 medarbejdere, heraf arbejder 35 i gartneriet, mens der er fem medarbejdere i administration og salgs-afdelingerne.

Endnu har gartneriet ingen eksport. Størstedelen af produktionen leveres til kunder i Shanghai, heriblandt supermarkeder som City Shop og til mindre butikker samt til restauranter og hoteller.

Herudover leveres grøntsager til kunder så langt væk som Beijing, Tianjin, Shenzhen og Guangzhou.

Jorden til drivhusene købes fra byen Nanjing, som ligger længere oppe af Yangtze-floden. Herudover bruger gartneriet tørv fra såvel Canada som Mongoliet.

Gartneriet opsamler regnvand som benyttes til kunstvandingen, som sprayes ud over mange af grønsagerne. Som mange andre kinesiske øko-virksomheder kontrolleres også Ve,ge,ta,be af internationale kontrolorganer. Kontrollen af gartneriet foretages af SGS i Hongkong, som foretager kontrolbesøg af produktionen en gang om året.

Garteneriet har en omfattende hjemmeside som desværre kun findes i kinesiske og japanske sprogversioner.


En stor del af produktionen på Ve,ge,ta,be består af en mange forskellige salater og andre bladgrønsager

Gartneriets marketingchef i et af de to store glashuse.