Gårdbutik
Find: 
STALDDØRSALG
i Østjylland


Nye regler for dankort:
Hanegal lukker sin gårdbutik

17. december 2007


Fie Graugaard ved sin gårdbutik
Fie Graugaard ved gårdbutikken, som nu lukker. Foto: Hanegal

En af landets mest kendte og ældste økologiske gårdbutikker lukker ved årsskiftet. Gårdbutikken har været drevet af Fie Graugaard, som er medejer af kødselskabet Hanegal.

Hanegals gårdbutik i Voel nær Silkeborg åbnede i 1992, og har igennem 15 år været et af de meget få steder i Østjylland - og i Danmark, hvor det var muligt at købe et bredt udvalg af økologiske kødvarer.

Fie Graugaard begrunder lukningen med, at Dankort-selskabet PBS ikke længere accepterer brugen af den såkaldte fluesmækker til betalinger. Fra 1. januar kræver PBS, at alle normale handler går over til brug af chip-betaling, der som minimum kræver en såkaldt elektronisk fluesmækker. Den gamle manuelle fluesmækker må nu kun bruges nødstilfælde.

Kummefrysere i gårdbutik
Fie Hanegals gårdbutik med store kummefrysere med glas, hvor kunderne kunne gå rundt og kigge på varerne. Det er slut nu. Foto: Hanegal

Fie Graugaard siger, at hun har hørt for mange historier, om, at de  elektroniske løsninger giver problemer, og hun synes ikke det er besværet værd at installere dem i gårdbutikken. Samtidlig lægger hun ikke skjul på, at hun glæder sig til at prøve at holde fri i weekenden. Hendes gårdbutik har hidtil holdt åben hver fredag og lørdag eftermiddag.

Gårdbutikken nær Silkeborg har igennem årene haft en loyal skare af kunder, som ofte er kørt langvejs fra for at købe økologisk kød, og Fie Graugaard er ked af at skuffe de mange kunder.

Som en nødløsning opretter hun derfor et kødudsalg, som holder åbent een gang om måneden. Her er der privat salg fra Hanegals frostlager. Der bliver dog ikke - som i en gårdbutik - mulighed for at gå rundt og kigge på varerne, og alt salg sker kontant.

Fra årsskiftet holder Hanegals nye stalddørssalg åbent den første fredag i måneden kl. 14 - 17.

Sidste dag, hvor Hanegals gårdbutik holder åben er lørdag d. 29. december 2007.

Frem til lukningen holder Gårdbutikken udsalg, så allerede her før jul er det muligt at købe økologisk flæskesteg, juleand, pølser og megen anden julemad til nedsatte priser.

Frem til årsskiftet er gårdbutikken åben d. 21., 22. 28. og 29. december kl. 15. - 18.