Københavns Madfestival
18. - 27. august 2017
Copenhagen Cooking arrangementer i København
 

 

 


Spis på:
Økologisk restaurant
I København

 

Økologisk kylling vinder fødevarepris
Økologisk Kylling vinder
Børsens Fødevarepris
- igen !!Økologisk Messe

Bemærk:
Messen Eat holdes i år ikke længere med Copenhagen Cooking.
Nyt tidspunkt for messen er endnu ikke fastsat

Grønnegården serverer gløgg og saft
Der uddeles smagsprøver på økologisk gløgg ved Eat-messen under Madfestivalen

Københavns Madfestival er ved at være en tradition i det københavnske madmiljø, i det den har været holdt årligt i sidste del af august siden 2005 under navnet Copenhagen Cooking. Festivalen udvikler sig år for år og er i høj et mødested for mad-interesserede i København.

Stand på Eat-messen ved Københavns Madfestival
Mad, mad og atter mad. Her er det standen for Smagen af Nordjylland på Eat-messen under Københavns Madfestival

Festivalen består af en række uafhængige begivenheder rundt om i København. De arrangeres af organisationer, mad-firmaer, restauraanter og andre enkelt-aktører, som markedsfører sig i samarbejde med Visit Denmark. Aktiviteterne koordineres, men det er de enkelte arrangører som står for deres egne events.

I Blandt de kendteste begivenheder er messen Eat i Øksnehallen. Men der holdes madkonkurrencer og udstilling, ger mange andre steder i byen.


Ørbæk Bryggeri serverer fadøl under Københavns Madfestival

Blandt begivenhederne er overrækkelsen af Børsens Fødevarepris, hvor økologiske virksomheder ofte har været blandt modtagerne af prisen for de bedste fødevarer.

Messen Eat i Øksnehallen skifter navn hvert år har igennem flere år været holdt i forbindelse med Copenhagen Cooking, men er i 2011 blevet flyttet til senere på vinteren. Her er som altid mange specialiteter, hvoraf mange er økologiske.

Udstillerne omfatter ofte adskillige kendte økologiske virksomheder. Blandt de hyppige gæster er Ørbæk Bryggeri, Naturmælk, Skærtoft Mølle, Il Fornaio og Aarstiderne, men der kommer givetvis flere til. Åbent Landbrug har også en stand, hvor man vil kunne møde nogle af de dyr i levende live, som senere bliver sat på bordet.

Madfestival i Tivoli
Tidligere foregik en stor del af madfestivalene i Tivoli. Der er nu færre aktiviteter, men det er stadig i Tivoli, at Børsen overrækker den årlige fødevarepris.

På Eat har der også været en række andre events. Tidligere har der blandt andet været kåring af Carlsberg-mesteren i blindsmagning, der serveres der blandt andet Klima Simply Cooking vil arrangere kokke-skole for børn. Tidligere har guldmedaljerne i konkurrencen Økologisk Guld været overrakt under Eat-messen i Øksnehallen.

Blandt de usædvanlige begivenheder under madfestivalen er også vinmessen Garagevin, hvor mindre garage-importører af vin viser deres produkter frem.

Københavns Madfestival slutter med udgangen af august. Men allerede weekenden efter er der Klimafestival i København og Økologisk Høstmarked i det øvrige land.

Bag Københavns Madfestival - Copenhagen Cooking står en række restauranter i København samt: Tivoli, eat, Københavns Bagerlaug, ParadIS, Brasserie Mühlhausen, Åbent Landbrug, Bylivsgruppen ved Ørestadsselskabet og Københavns Havn A/S, Økologisk Landsforening, inco danmark, Carlsberg og Husbryggeriet Jacobsen, Hotel- og Restaurantskolen, Golden Days La Renaissance des Appellations og KCC.

Læs mere:
Programmet for alle begivenheder under Copenhagen Cooking