Kursus og rundvisning om
Bier og bihold
i Den Økologiske Have
 
 

 

Marked i Den Økologiske Have
Den Økologiske Have
holder
Sommermarked
hvert år i august
Besøg den: 
Økologiske Have
i Odder


Bistade i Den Økologiske Have
Bistadet i Den Økologiske Have er udstyret med glas, så man kan se direkte ind på bitavlerne

Den økologiske have holder i juni flere arrangementer med fokus på bier og etablering af bistader.

Nyslynget honning og jordbær
Lørdag den 21 juni kl. 13.30 - 16.00
Ved Odder Biavlerforening

Normalt er det kun biavlere, der ved hvordan nyslynget bivarm honning på nyplukkede jordbær smager, men lørdag d. 21 juni er det jordbær/honningdag, og over hele landet vil Dansk Biavlerforenings lokalforeninger tilbyde denne unikke smagsoplevelse!

Odder Biavlerforening gør lidt ekstra ud af det, idet vi tilbyder mulighed for at se, hvordan man henter honningtavlerne fra bigården samt slynger og tapper de gyldne dråber, og tilsidst tapper honningen på glas. Er man interessseret kan man købe bivarm honning og økologiske jordbær. Friskere kan det ikke blive!

Jordbær-honning arrangementet henvender sig både til børn og voksne, og det bliver en oplevelse for både syn, duft og smagssanserne. Kl. 13.30 Kan interesserede komme med ned i bigården og se hvordan man tager honning fra bierne. Kl. 14.00 -16.00 Honningtavler skrælles, slynges og honning tappes i Den Økologiske Haves væksthus.

Kan du stikke den?
Søndag den 22 juni kl. 14-16
Av for søren, jeg blev stukket! Ja, morsomt er det ikke, når en bi tager fejl af én selv og en velduftende blomst. Til gengæld er honning på morgenmaden ikke at foragte. Og ikke nok med, at bierne fremstiller den lækre "klister", vi smører på maden - bierne er også vigtige for balancen i vort økosystem.

Søndagens rundvisning i Den Økologiske Have starter i væksthuset, hvor formanden for Odder og omegns biavlerforening, læge Jan Sæther, fortæller om honningbien. Honningbiens liv i bisamfundet er helt specielt, her gælder princippet »Én for alle og alle for én«. Der fortælles om honningbien, dens betydning for vores flora, for vores samfundsøkonomi, og om hvordan bien kan lede til spændende naturoplevelser. Man kan smage forskellige typer honning, og der er mulighed for at opleve Havens bigård. Arrangementet starter kl. 14 med foredrag i Havens væksthus.?

Arrangementerne holdes i:

Den Økologiske Have
Rørthvej 132
Odder
Tlf: 86 54 54 00

Pris:
Entré til Haven
voksne 50 kr.
børn 4-17 år, 15 kr

Bus 102 afgår fra Århus Rutebilstation og har stoppested 200 meter fra Haven. Benyttes Odderbanen, så er der 30 minutters gang fra Odder station.

Der er gratis parkeringsplads og handicaptoilet i Den Økologiske Have.

Læs evt. mere om Den Økologiske Have
 

Bier i bistade
Bier i bistadet i Den Økologiske Have