Landsforeningen Økologisk Jordbrug - LØJ
Økologisk nyt
Organisationer
Links

In English:
Eco-news
Marketplace

 

Forening til fremme af økologisk jordbrug i Danmark, stiftet 1981. Foreningen var i over 20 år den drivende kraft i arbejdet for at udvikle det økologiske jordbrug og har taget stribevis af initiativer til fremme af økologi.

Foreningen udviklede Danmarks første økologiske avlsregler, som frem til økologilovens vedtagelse i 1987 var det gældende regelsæt for økologiske landmand. Efter statsreglernes vedtagelse fortsatte foreningen frem til år 2000 med at udvikle sine regler sideløbende med statens m.h.p. at benytte dem som politisk pressionsmiddel overfor det statslige regelsystem.

LØJ har været repræsenteret at alle nuværende og tidligere organer indenfor det økologiske jordbrug, herunder Det Økologiske Fødevareråd, Specialudvalget for Økologi, Dansk IFOAM m.v. og har bl.a. udgivet bladet Økologisk Jordbrug og Håndbog for Økologisk Jordbrug. Foreningen var med til at gøre økologisk høstmarked landsdækkende. Med stiftelsen af Økologisk Landscenter i 1992 dannede foreningen det såkaldte Økologiens Hus, som også omfattede et stigende antal brancheforeninger.

LØJ eksisterede frem til 2002, hvor det sammen med en række økologiske brancheforeninger og Økologisk Landscenter blev reorganiseret. Resultatet blev dannelsen af den nye organisation Økologisk Landsforening, som i dag varetager hovedparten af de tidligere organisationers funktioner.

Se Linklisten eller listen over økologiske organisationer for oversigt over eksisterende økologiske foreninger.