Kineserne skal drikke dansk
øko-saft på EXPO i Shanghai

 
 

 

 

Biofach Shanghai
Læs også om
Biofach Shanghai


 


Læs mere om:
City Shop
et kinesisk supermarked med stort øko-salg 

Økologi i Kina
Wu Zainan fra Nanjing har solgt kinesiske økologiske varer siden 1996. Læs mere om økologi i KinaOdense Kommunes EXPO pavillon
Model af Odense Kommunes pavillon som den vil se ud på  EXPO, når den åbner 1. maj 2010 i Shanghai.
Design: Kvorning Design & Kommunikation.

11. november 2009
Når 70 millioner mennesker næste år besøger EXPO 2010 - Verdensudstillingen i Shanghai - vil de få muligheden for at drikke dansk økologisk hyldesaft.


Poul Hansen fra Søbogaard sammen med Helle Thyljkjær foran en model af Odense EXPO-stand ved præsentationen af standen.

Det blev kendt tirsdag, da Odense Kommune på rådhuset afslørede planerne for byens pavillon på EXPO i Shanghai.

Blandt samarbejdsparternee er Søbogaard, som vil servere økologisk hyldesaft fra en specialindrettet Christiania-cykel med køleanlæg, som kan holde saften kold.

At serveringen netop foregår fra en cykel skyldes tilknytningen til Odense Kommunes EXPO-pavillon, som har titlen Spinning Wheels og har til formål at vise, hvordan cykler kan indgå som en naturlig del af en moderne bæredygtig byudvikling.

Hyldeblomst saft
Søbogaards hyldesaft, som nu skal serveres for de besøgende på EXPO.

EXPO 2010 har titlen Better City, Better Life, og her gør 250 lande deres ypperste for at vise, hvordan byudvikling i fremtiden kan blive bedre og mere bæredygtig.

Udover de store nationale pavilloner, hvor blandt andet Danmark deltager med Den Lille Havfrue, er en række byer i Verden blevet udvalgt at deltage i Urban Best Pracitices Area, hvor de skal vise deres bud på bedre byudvikling. Odense har som den eneste danske by fået lov at deltage i EXPO. Dermed kommer Odense i selskab med metropoler som Madrid, Shanghai og London, som som på EXPO er naboer til Odenses markant mindre pavillon.

Odense er blevet udvalgt til vise, hvordan cykler indgår i hele byens infrastruktur og planlægning. I den forbindelse har Odenseogså indrettet 150 meter cykelsti på Verdensudstillingen.

Som et led i kommunens arbejde med cykler i Shanghai har Søbogaard indgået en aftale med byen om at sælge forfriskninger fra en specialbygget cykel under EXPO. Kineserne vil her blive tilbudt hyldesaft fremstillet af hyldeblomster, som er plukket på netop Fyn.

Præsentationen af Søbogaard som samarbejdspartner sker kun få dage før, Søbogaard sammen med tre andre danske virksomheder gennemfører et fremstød for danske økologiske varer i supermarkedskæden City Shop i Shanghai. I forbindelse med fremstødet har Søbogaard udsendt to medarbejdere, som i den kommende uge skal præsentere virksomhedens produkter for de kinesiske forbrugere i Shanghai.


Grafisk fremstilling af Odenses stand på EXPO
Design: Kvorning Design & Kommunikation.