Egefeld er gået konkurs
- men fortsætter
Butikkerne køres videre af en anden Egefeld
11. november 2009
 

Egefeld supermarked

Det hidtil sidste seriøse forsøg på at etablere en økologisk supermarkedskæde i Danmark, Egefeld, er bukket under for den økonomiske krise og de vanskelige vilkår i detailhandelen.

Supermarkederne Egefeld på Frederiksberg og i Valby blev den 1. november erklæret konkurs, og ejeren Jesper Egefeld Schimming erklærer, at han har trækker sig helt ud af driften.

Egefeld

Der er imidlertid oprettet et nyt driftsselskab, Egefeld Økologisk Supermarked ApS, som kører begge butikker videre. Det ny selskab ledes angiveligt af direktør Lars Rejmers.

Flere kilder i branchen oplyser dog, at den reelle nye ejer af Egefeld Økologisk Supermarked ApS er den tidligere ejers bror, finansmanden Henrik Schimming, der ligesom forgængeren hedder Egefeld til mellemnavn.

Den hidtidige ejer Jesper Egefeld Schimming udtaler sig ikke om det nye ejerskab men siger til ØkoWeb, at han meget beklager situationen, som han naturligvis helst havde været foruden.

- Omvendt er jeg glad for denne løsning, som sikrer at kunderne fortsat kan handle i Egefeld og personalet fortsat har et job, siger den forhenværende øko-købmand.


Frugt- og grøntafdelingen i Egefeld Frederiksberg

- Kernen i hele situationen er nemlig den, at salget i Egefeld gennem de sidste 14 - 15 måneder er faldet markant, samtidig med at Egefeld har været i en ekspansionsfase. Det er en dyr cocktail, som har kostet mange penge i driftsunderskud, og som har gjort det umuligt for mig at videreføre driften i de to selskaber, forklarer Jesper Schimming.

Varelager m.v. er ifølge den tidligere ejer solgt til kostpriser af de nu konkursramte selskaber. Han kan endnu ikke sige, hvor meget der vil være tilbage til kreditorerne, men han forventer ikke, at der vil være penge til alle kreditorer.

Ifølge ØkoWeb's oplysninger har en række økologiske virksomheder tabt penge på butikkerne, og der er i flere tilfælde ikke betalt for varer igennem længere tid.

Egefeld viste allerede tidligere på året tegn på økonomiske problemer, da kæden i januar lukkede sit forholdsvis nyåbnede supermarked i Kolding. I maj sattes butikken på Frederiksberg til salg for 6½ million kroner - et salg som dog aldrig blev realiseret.

Den nyudnævnte direktør for Egefeld Økologisk Supermarked ApS, Lars Rejmers, er administrator for Frederiksberg Kontorfællesskab, som har til huse ovenpå supermarkedet Egefeld på Frederiksberg.

Den formodede nye ejer af supermarkederne, Henrik Egefeld Schimming, ejer flere hoteller og er storaktionær i blandt andet GWE Koncernen og softwarefirmaet Maconomy. Berlingske Tidende har tidligere placeret ham som nummer syv på listen over Danmarks rigeste hotelejere med en skønnet formue på 140 millioner kroner.

Skønnet blev dog foretaget før finanskrisen. Siden har han oplevet konkurs med en af hotellerne, og er i dag ude af top-ti-listen.

Det økologiske supermarked Egefeld åbnede den 16. juni 2006 af Jesper Egefeld Schimming, som var inspireret af økobutikker i metropoler som London og New York.