Stalddørslisten
Økologisk stalddørssalg, gårdbutikker, torve, abonnementsordninger


Økologiske abonnementsordninger
økologisk torvesalg
gårdbutikStalddørs-listen er Danmarks største oversigt over direkte økologisk salg.

Her kan man finde alt fra den største gårdbutik til den mest diskrete stalddør som blot sælger æg, jordbær eller kød i sæsonen.

Tryk på kortet for at finde forhandlere i i dit område.

Hvis du alene er interesseret i rigtige gårdbutikker, torvesalg eller abonnement på en grøntsagskasse kan du også vælge at gå til:

Gårdbutiklisten eller Abonnementslisten eller Torvelisten

Gårdbutik dørOm Stalddørslisten og de øvrige oversigter og direkte økologisk salg:
Stalddørslisten omfatter alle former for direkte økologisk salg. Både gårdbutikker, stalddørssalg og abonnementsordninger. Den er derfor omfattende - men også lidt uoverskulig. Gårdbutiklisten omfatter kun egentlige gårdbutikker, mens Abonnementslisten omfatter salg via abonnement.

Selv om der findes formelle godkendelser for gårdbutikker, kan forskellen mellem stalddørssalg og gårdbutik nogle gange være lidt vanskelig at trække. Gårdene afgør i hovedtræk selv, hvordan de vil benævnes, men generelt kan siges, at:

Gårdbutikken normalt har et egentligt butikslokale, nogenlunde faste åbningstider og et sortiment, som rækker ud over enkeltprodukter som kartolfer og æg. I nogle tilfælde sælges kød fra en fryser. Kun meget få sælger fersk kød.

Stalddørssalg kan dreje sig om alt fra, at man sælger æg til naboer og andre interesserede til omfattende leveringer til både private og virksomheder. Meget salg af kød foregår dog stalddørssalg, hvor kunder bestiller okse, svine- eller lammekød hos en landmand, som så giver besked, når dyrene slagtes. Kødet afhentes normalt hos slagteren. I mange tilfælde er det endda udskåret og pakket. Man køber normalt lidt større mængder for eksempel et halvt lam eller en halv gris. Meget staldørssalg er sæsonbetonet, for eksempel jordbær eller juleand. Er man interesseret i at købe hos en stalddørsforhandler er det altid en god idé at ringe i forvejen og høre om, hvordan salget foregår - og om der er varer for tiden. Mange forhandlere har job ved siden af gården og kan ikke træffes nårsomhelst.

Abonnementsordninger består almindeligvis af jævnlige leveringer af forud-aftalte kasser med grøntsager, kød, frugt el. lign. Der kan dog være en lidt flydende grænse mellem abonnementsordningen og den traditionelle varetur, hvor kunderne forud bestiller konkrete varer, som så leveres på aftalte tidspunkter.

Her kan du læse lidt mere om de forskellige typer salg


Bortset fra enkelte fremhævede gårdbutikker øverst på listen, er forhandlerne sorteret efter postnummer.

Har du kun brug for at se egentlige gårdbutikker, kan du vælge at gå ind på Gårdbutiklisten.

Ønsker du at tilføje dig til listen eller rette din optagelse, så TRYK HER