gårdbutik
Økologiske gårdbutikker og stalddørssalg findes i hele landet. Find den nærmeste på: 
Stalddørslisten

 

 


Økologisk Høstmarked
Husk også;
Høstmarked
i septemberSofari
Oplev de økologiske grise i deres rette element
Søndag d. 25. maj 2014Grise er de mest intelligente blandt landbrugets dyr og samtidig blandt de sjoveste og mest spændende at se. Mange har dog aldrig mødt grisene i det virkelige liv.

Økologiske smågriseDet prøver arrangørerne bag Sofari at lave om på, når de hvert år - den sidste søndag i maj - inviterer danskerne ud og se de økologiske grise.

Arrangementet startede første gang i 2010 og er endnu ikke så stort, som det tilsvarende arrangement for malkekøer - Økodag - men både dette arrangement og de endnu større høstmarkeder startede også småt.

Fire steder i landet er det i år muligt at besøge de økologiske grise i forbindelse med Sofari. Heraf er der én mulighed på Sjælland, mens de øvrige er i Jylland:

Økologisk so med griseSjælland:

Vinfeldt Øko
Fævejen 1
4350 Ugerløse
tlf. 30 52 56 48
kl. 11:00 - 15:00
Ta' familien under armen og kom ud og oplev hvordan vi producerer økologiske smågrise. Gården er en nystartet bedrift, hvor vi har 80 søer og deres smågrise, indtil smågrisene er 12 uger. Herefter bliver de sendt til en anden landmand, som feder dem op til, de skal slagtes. På dagen vil der være mulighed for at komme helt tæt på dyrene, stille de spørgsmål I må have til den økologiske produktion, og for børnene vil der være en spændende skattejagt, hvor der skal svares på spørgsmål om grisen og økologi. Vi tænder op i grill'en, og der vil derfor være mulighed for at købe lidt at spise og drikke samt kaffe og kage. Derudover er I velkomne til at tage et tæppe og madkurven med. Selvom grise spiser mange ting, må I desværre ikke fodre dem.

Fyn

Risbjerg Landbrug
Nygaardsvej 12
5683 Hårby
kl. 11:00 - 15:00
Der er åbent hus, hvor vi vil vise rundt i markerne med vores økologiske grise på adressen. Vi er Hans Erik Jørgensen og Kirsten Rasmussen. Vi driver Risbjerg Landbrug, hvor vi har 300 økologiske frilandssøer, som laver ca. 6000 slagtesvin. Derudover dyrker vi 350 ha jord. Vi er i alt 5 fuldtidsmedarbejdere på gården. Vi har været økologer siden 2007

 

Sydlige Jylland:

Stenager Økogris
Nicolaj og Lisbeth Pedersen
Hovborgvej 84
6682 Hovborg
Tlf. 75 39 67 67
kl. 11:00 - 15:00
Få en rundvisning i farremarken - og se hvordan de mindste grise nyder at løbe rundt på marken. Klap en gris - der vil være mulighed for at komme helt tæt på nogle af de mindste grise. Vær med til at fodre dyrene - se hvad dyrene får at spise og vær med når det sker. Prøv en tur i traktoren - der vil være mulighed for at komme med ud at køre en lille tur i traktoren. Leg i halmen - vi laver en legeplads i halmladen for de mindste besøgende. Smag en økopølse - der vil være mulighed for at købe en økopølse til frokost. Madkurv - I er velkommen til at medbringe frokostkurven og slå jer ned i det grønne.

Midtjylland:

Johannesminde
Tine Thybo
Boesvej 11
8660 Skanderborg
tlf. 26 17 41 04
kl. 11:00 - 15:00 holder vi Sofari.
Gårdbutikken har åben fra 10:00 til 16:00
Vi vil skære gris op denne dag. Så der er mulighed for at få en fersk flæskesteg med hjem til søndagsmiddagen. Når vi har fået nok af at være indenfor og se på kød og ost, og gerne vil se noget med lidt mere spræl i - så går vi ud på markerne, hvor de søde pattegrise holder til, eller vi tager en runde i stalden, hvor de store slagtesvin har til huse. Programmet, som vi vil forsøge at holde, er som følger: kl. 11:30 vil vi lave en rundvisning, hvor vi kommer igennem alle faser af bedriften. Vi starter i stalden i løbeafdelingen, og vi ender i stalden hos de store slagtesvin. kl. 13:00 kører vi med traktor og vogn ud for at fodre drægtige søer. kl. 14:00 vil vi fodre søerne og pattegrisene med ATV og vogn.

Vestjylland:

Øster Hestbjerg
Hestbjergvej 22, Idom
7500 Holstebro
kl. 11:00 - 15:00
Der er åbent hus, så der kan du og din familie komme på besøg på en økologisk gård med grise. Der vil være rundvisninger på gården og i staldene. Kl. 11.00 fodres dyrene ude på marken.

 

HalmlegepladsSofari er et oplagt udflugtsmål uanset om man interesserer sig for svin eller ej. Det er først og fremmest et familiearrangement, som er åbent for alle, og hvor landmanden giver sig tid til at snakke, og der er fri adgang til se svinene - både søerne på marken med deres grise og slagtegrisene som normalt går på stald med mulighed for at gå ud på et areal med åben himmel.

Sofari arrangeres af foreningen FØKS - Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød. Læs mere om Sofari på foreningens side om arrangementet..