Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Torsdag d. 28. august 1997

Kl. 10.40: Regnen er kommet, og det er er ved at være tid til at så efterafgrøder, så næringsstofferne ikke udvaskes. Bladet Praktisk Økologi, der i disse dage er på vej ud til abonnenterne, har lagt en efterafgrøde-side på nettet som hjælp til havefolket.

I samme anledning er der også nyt om en række nye arrangementer fra Landsforeningen Praktisk Økologi, blandt andet noget så usædvanligt som en forårs-havevandring om efteråret. De er alle medtaget i arrangementslisten. Og vil naturligvis også snart kunne finde på Praktisk Økologis hjemmeside.

arrangementslisten er desuden kommet en række andre interessante arrangementer. Det gælder blandt andet messen familien Hansens nye liv i Ridehuset i Århus, samt et grønt marked i Vejle, lørdag d. 6. september

Kl. 15.00: ØKO-NET er på banen igen med et nyt nummer. Garvede læsere af såvel ØKO-NET som ØkoWeb vil vide, at tumperne spiller en central rolle for tiden. Og bladet lægger endnu engang op til mødet i oktober, hvor det skal afgøres om tumperne skal redde verden - når nu de kloge ikke vil.

ØKO-NET er iøvrigt igang med en styrkelse af sin præstentation på internettet og har i den forbindelse tegnet sig for et direkte link fra Vejviseren, hvor du nu kan gå direkte til ØKO-NETs hjemmeside.

Iøvrigt meddeler, Den Økologiske Have, at man nu også kan købe grøngødningsfrø på postordre fra haven. Der er link til siden fra den tidligere i dag omtalte efterafgrøde-side, lige som du kan finde link til den på foreningens frø-liste (se link på Markedspladsen)

Onsdag d. 27. august 1997

Kl. 11.45: Hvorfor køber forbrugerne økologiske varer, og hvor mange økologiske forbrugere er der? Det prøver konsulentfirmaet Infood at give svar på i et netop udkommet Forbrugernotat, som opsumerer nogle af vigtigste forbrugerundersøgelser. Notatet er lagt på Infoods hjemmeside, som senere vil blive udbygget med information om firmaet. Du kan finde vej til firmaet via Markedspladsen. Herudover er der oprettet link til notatet fra Fakta-menuen.

Infood er den tidligere projektafdeling i Økologisk Landscenter, som i dag er en selvstændig privat virksomhed med rådgivning af økologiske virksomheder som speciale.

Mandag d. 25. august 1997

Kl. 12.40: Økologiseriens materialesamling er igen blevet udvidet. Som en hjælp til undervisere, er der nu lagt opgaver og cases på nettet. Redaktørerne bag materialet opfordrer til, at man sender sine idéer til nye cases eller opgaver. De vil så blive lagt på nettet. Send dem til ph@fps.dk.

Husk du finder let link til materialesamlingen ved at klikke på logoet i højre hjørne af ØkoWeb'ens hovedmenu. Materialet produceres iøvrigt af Skolen for Økologisk Afsætning, som også har udvidet og forbedret sine hjemmesider.

Kl. 13.35: Arrangementskalenderen er opdateret med et kursus om grønt islæt i undervisningen.

Grøn Information har opdatret sin ugenyt, blandt andet med oplysningen om, at tidligere amerikanske forskningsresulteter om østrogen-lignende stoffer er trukket tilbage. Det kan alligevel ikke påvises, at stoffer har en synergi-effekt på hinanden, og på den måde "speeder" hinanden op.

Søndag d. 17. august 1997

Kl. 10.45: Efter høst kommer såning. Derfor har Landbrugets Rådgivningscenter nu igen sat en liste over godkendt økologisk udsæd på nettet. Her vil du løbende blive holdt orienteret om, hvilke godkendte sorter som er tilgængelige. Du finder link til siden fra Markedspladsen. Bemærk: Fra i dag og en uge frem vil autopiloten blive sat til at køre ØkoWeb'en. På grund af redaktørens bortrejse, vil der ikke ske opdateringer, og bestillinger fra bestillingslisten vil først blive ekspederet videre til de berørte organisationer omkring d. 25. august.
Arrangementslisten er opdateret med et par arrangementer. Det gælder en virksomhedskonference om økologisk fødevareproduktion samt et høstmarked i København i den kommende weekend. Det bør nævnes, at sidstnævnte ikke er en del af de 73 Økologiske Høstmarkeder som holdes to uger senere. Navnene kan give anledning til forvirring.

Listen over forskningsprojekter er opdateret. Det Landbrugsøkonomiske Forskningsprogram er optaget på listen. Herudover er Læreanstaltnernes Fælleskursus optaget på listen over undervisningsinstitutioner.

Onsdag d. 13. august 1997

Kl. 12.20: EU-reglerne for økologisk produktion er et mareridt. Når man endelig har fået fat i reglerne, så viser det sig, at der er ændringer til teksten eller de forskellige bilag. Og når man så har skaffet teksten af en ændring, så viser det sig, at der blot står, at det er en ændring af ændring fra en eller anden dato. Det er næsten umuligt at overskue. Men nu er der godt nyt for internet-brugere. Du kan nu finde hele forordningen i en sammenskrevet udgave, hvor alle ændringer er skrevet ind i teksten og bilagene, så du kan få et samlet overblik.

Du vil altid kunne finde vej til disse regler ved at trykke på fakta på hovedmenuen.

Fredag d. 8. august 1997

Kl. 19.25: Hvert fjerde svin i Danmark får anmærkninger af slagteridyrlægerne. Men økologiske svin er bedre. Det økologiske kødfirma Hanegal har ikke fået én eneste anmærkning efter et halvt års slagtninger. Det oplyser NetAvisen Økologisk Jordbrug, der udkommer i dag. Avisen fortæller også om, at DLG nu går alvorligt ind i handel med økologisk foder.

Onsdag d. 6. august 1997

Kl. 13.00: Plantedirektoratets liste over økologiske jordbrugere er opdateret med den nyeste udgave. I modsætning til den trykte liste er net-versionen en geografisk opdelt liste. Det er det eneste sted, du kan finde den geografiske opdeling. Den findes ikke på tryk.

Du undrer dig måske over, at den nyeste liste er fra 1996. Årsagen er, at listen altid udformes, når kontrollen er færdig. Derfor er den nyeste liste altid fra året før.

Tirsdag d. 5. august 1997

Kl. 15.15: Et havehegn fremstillet af tagrør, og som ikke behøver behandles med trykimprægniering eller andet gift, kan nu findes på Markedspladsen. Det forhandles af firmaet Den Gyldne Ramme, som netop er kommet på nettet.

Interessen for at få miljøvenlige non-food produkter repræsenteret på ØkoWeb'en er iøvrigt nu ved at være så stor, at det overvejes at etablere en selvstændig markedsplads for dem. Formålet vil i givet fald være at skelne mellem egentlige økologiske produkter og andre miljørigtige produkter. Læsere, der har en mening om denne opdeling må meget gerne sende redaktionen et brev.

Fredag d. 1. august 1997

Kl. 13.15: Idéværkstedet De Frie Fugle er kommet på nettet. Og det har betydet en kraftig udvidelse af bestillingsservice. Værkstedet udsender en overdådighed af materialer om miljøvenlige rejser, cykelture m.m. Men værkstedet udsender også publikationer som en kolonihaveguide, en byøkologisk guide, en vandsparebog samt en hjælp til at give små børn grøn mad. Prøv selv se se den lange liste.

Sommeren er ikke forbi endnu, og for dem, der har planer om cykelture i den kommende tid, er De Frie Fugles hjemmeside bestemt et besøg værd.


Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her