Nyt økologisk supermarked i Århus

Jordens Frugter på Trøjborg

Jordens Frugter er vokset  til at blive et egentligt økologisk supermarked
Der er i Århus gjort mange forsøg på at etablere økologiske supermarkeder, og mens forskellige øko-supermarkeder er åbnet og lukket, har Bodil Dahl Jensen gennem 30 år drevet sin lille - men velassorterede - butik Jordens Frugter på Trøjborg - i det nordlige Århus. I starten fra en kælderbutik - og i de sidste mange år fra Trøjborgs hovedgade Tordenskjoldsgade. Denne butik er nu flyttet - og er samtidig vokset til at være Århus's bedste bud på et økologisk supermarked.

Bodil Jensen, Jordens FrugterDet nye supermarked er etableret i forbindelse med, at Bodil Jensen har solgt sit livsværk til Bjarne Thorup, som i forvejen ejer Helsekosten Skanderborg og Sundhedskost på Frederiks Allé i Århus. Trods ejerskiftet er Bodil Jensen dog fortsat daglig leder af butikken, som nu har fået helt nye muligheder for at præsentere de økologiske varer.

Det nye supermarked har således fået en frugt- og grønt-afdeling med køl, og sortimentet af kød, færdigretter og andre frostvarer er også udvidet med markant større fryseplads, som også giver kunderne bedre overblik over udvalget.

Jordens Frugter på Trøjborg

Kun på et enkelt punkt har den nye butik fravalgt et ellers klassisk element i et supermarked - det ferske kød. Her har Jordens Frugter holdt fast i de frosne varer, som giver langt bedre mulighed for at have et bredt udvalg - uden risiko for, at varerne løber over sidste salgsdato.

Til gengæld har det nye supermarked fået en særlig facilitet: Jordens Frugter har indrettet særlig afdeling til økologisk mel og gryn. Lokalet er indrettet, så der kan sættes køl på om natten. Det giver en ekstra sikkerhed mod melmøl, som er en større risiko for økologiske kornprodukter, hvor møllerne ikke kan bruge kemiske bekæmpelsesmidler til at holde dem nede.

Jordens Frugter på Trøjborg

Det nye økologiske supermarked ligger på Tordenskjoldsgade 21 i lokaler, som tidligere fungerede som filial for Danske Bank - omkring 100 meter fra butikkens tidligere placering.

For 10 år siden fik Århus sit første økologiske supermarked, "Gårdbutikken", som gik konkurs første gang i 2006. Herefter blev den drevet videre af nye ejere for igen at gå konkurs i 2008. I mellemtiden har Jordens Frugter sammen med blandt andet Ren Kost og Ganefryd varetaget byens behov for økologiske detailhandel - suppleret af nogle af de mere fremsynede konventionelle supermarkeder, blandt andet SuperBrugsen i Jægergårdsgade og på Vesterbro Torv.

Ingen har dog siden 2008 formået et drive et egentligt supermarked med et rent økologisk sortiment. Ren Kost i Jægergårdsgade fordoblede for få år siden sit areal og kom dermed nærmest på at nå målet om at fremstå som et egentligt økologisk supermarked. Med åbningen af den nye butik i Tordenskjoldsgade har Jordens Frugter nu taget endnu et stort skridt i den retning.

24. juli 2015

Frugt og grønt-afdelingen
Frostafdelingen i det nye økologiske supermarked. I baggrunden det kølede lokale, som rummer frugt og grønt.

Jordens Frugter på Trøjborg

Tidligere artikler om økologiske supermarkeder:
Gårdbutikken - økologisk supermarkedGårdbutikken erklæret konkurs
Efter at have drevet butikken siden den første konkurs i 2006, må de nye ejere også opgive at drive økologisk supermarked på Kystvejen i Århus
6. sept. 2008
Håb om genåbning af Gårdbutikken
Ejeren af det lukkede økologiske supermarked arbejder på en løsning, som giver håb om at butikken kan åbne igen
11. sept. 2008
Egefeld åbner økologisk supermarked i Kolding
Den økologiske supermarkedskæde, Egefeld, overtager Gårdbutikken men opgiver at handle med økologisk fersk kød.
12. sept. 2008
Egefeld i Kolding lukker igen
Den økologiske supermarked i Kolding lukker igen. Egefeld, som overtog supermarkedet, erkender at finanskrisen gør det urealistisk at fortsætte 6. januar. 2009