Kinesere smager
danske øko-varer

Supermarkedskæde i Shanghai sælger dansk saft, cornflakes, is og chokolade
 

 

 

Biofach Shanghai
Læs også om
Biofach Shanghai


 


Læs mere om:
City Shop
et kinesisk supermarked med stort øko-salg 

Økologi i Kina
Wu Zainan fra Nanjing har solgt kinesiske økologiske varer siden 1996. Læs mere om økologi i Kina
Kunder i City Shop smager Søbogård-saft for første gang.

29. november 2009
I de seneste uger har forbrugerne i den kinesiske storby Shanghai haft mulighed for at smage danske økologiske varer.

I supermarkedskæden City Shop har der været smagsprøver på blandt andet saft fra Søbogaard, chokolade fra Mølle Skovly, kiks og cornflakes fra Urtekram og is fra Skee Is.

Målet med det danske øko-fremstød i Shanghai er, at de danske virksomheder skal etablere fast eksport af danske økologiske varer til den kinesiske storby, som næste år er vært for Verdensudstillingen EXPO 2010.


Så kan man endelig få danske øko-varer i Shanghai!! Den danske generalkonsul Susanne Hyldelund prøvesmager

City Shop omfatter ni supermarkeder i centrum af Shanghai. Butikkerne minder lidt om det danske Irma-koncept og henvender sig til storbyens mere velbeslåede kinesere og de mange vesterlændinge som er udstationeret i byen.

De danske varer sælges også til priser, som er væsentligt højere end de ville kunne købes for i Danmark.

Øko-fremstødet i Kina er kommet i stand på foranledning af Danmarks Eksportråd i Beijing, som har gennemført det i samarbejde med Østasiatisk Økogruppe.


Liselotte Baagøe (billedet) var sammen med Marianne Rasmussen demonstratrice for Søbogård under det danske øko-fremstød.

Ambassaden har stillet personale til rådighed i forbindelse med demonstrationerne i butikken, men det danske saftfirma Søbogård har herudover selv sendt to medarbejdere til Shanghai for at give de kinesiske kunder mulighed for at møde ægte etniske danskere i forbindelse med salgsfremstødet.

Butiks-aktiviteterne er resultatet af, at en dansk øko-handelsdelegation besøgte Shanghai i maj, hvorefter otte danske virksomheder har forhandlet med blandt andet City Shop om fremtidige leveringer.

Søbogård og Mølle Skovly indgik for et par uger siden en samarbejdsaftale med Odense Kommune om salg af saft og "energibar" på Odenses pavillon under verdensudstillingen Shanghai 2010. Læs mere.


De danske øko-varer har præget City Shop i de seneste uger. Nederst til venstre på bordet ses Mølle Skovlys økologiske pakkekalender, som også tilbydes kinesere her op til jul.

Dansk morgenmad, saft, kiks og endda økologisk jule-gløgg kan man nu købe i Shanghai

Er dansk flødeis noget, man kan spise?

Med juletræer og guirlander præsenteres de danske produkter i Kina